Konya’da bir ilk

Konya’da bir ilk

Mümtaz Koru İmam Hatip Ortaokulu Konya’da bir ilke imza atarak, Kur’a-nı Kerim ve yabancı dil ağırlıklı sınıflara sınavla öğrenci alacak.

 

Konya’nın Meram İlçesindeki Mümtaz Koru İmam Hatip Ortaokulu Konya’da bir ilke imza atarak, Kur’a-nı Kerim ve yabancı dil ağırlıklı sınıflara sınavla öğrenci alacak.

Konuyla ilgili okul idaresinden yapılan açıklamaya göre, Ortaokul 5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak temel derslerin yanı sıra, haftada 10 saate kadar Kur’a-nı Kerim, Arapça ve İngilizce eğitimi verilecek. Öğrenci alımlarının sınavla yapılacağı sınıflarda, Kur’a-nı Kerim, Arapça ve İngilizce sınıflarına sınavla yerleşmeyi hak kazanarak birinci olan öğrencilere ise Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı için burs verileceği bildirildi.

Temelden daha kaliteli bir imam hatip eğitimi için Kur’an-ı Kerim, Arapça, İngilizce ağırlıklı sınıfların oluşturulduğu proje kapsamında sınavların 31.08.2015-04.09.2015 tarihleri arasında yapılacağı belirtilerek, müracaatların 30.08.2015 tarihe kadar Mümtaz Koru İmam Hatip Ortaokulu idaresine yapılması gerektiği bildirildi.