Konya'da bilim şenliği

Konya'da bilim şenliği

Konya'nın Sarayönü ve Cihanbeyli ilçesindeki okullarda bilim ve kültür şenliği düzenlendi.

Sarayönü Halıcı İlkokulu'nda düzenlenen şenlikte, öğrencilerin yıl boyunca derslerinde yaptığı fizik ve kimya etkinliklerinde ortaya çıkan ürünler ve kültürel materyaller sergilendi.

Okul Müdürü Şaban Yalıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler yapmaya büyük özen gösterdiklerini söyledi.

Tertip ettikleri şenliğe ilçeden birçok öğrenci, öğretmen ve idarecinin katılığını belirten Yalıcı, "Öğretmen ve öğrencilerimizin çalışmalarını bir araya toplayarak hazırlamış olduğumuz bilim ve kültür şenliğinde iki gün boyunca çok sayıda ziyaretçi ağırladık. Öğrencilerimiz, kendi ürünlerinin sunumunu kendi yaptı. Bu etkinliği yapmaktaki amacımız, çocuklarımıza özgüven vermek ve onların sosyalleşmesini sağlamak." diye konuştu.

 Cihanbeyli

Cihanbeyli İmam Hatip Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Bilim Şenliği düzenledi.

Etkinliğin açılışına Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Milli Eğitim Müdürü Şemseddin Aykut, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Karaburun, okul müdürleri, Okul Aile birliği Başkanı Engin Erdoğan, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Ercan Kerimoğlu, yaptığı açıklamada, sergide 54 projenin yer aldığını söyledi.

Etkinliğe 60 öğrencinin katıldığını vurgulayan Kerimoğlu, "Öğrencilerimizin bir ayı geçkin süredir çalışarak hazırladığı projeler sergileniyor. Projeye katkılarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum." dedi.