Konya'da Aşure bereketi

Konya'da Aşure bereketi

Aşure günü kapsamında Konya’da Cuma namazı sonrası şehrin farklı bölgelerinde yaapıaln ikramlarla aşure bereketi yaşandı

 

SULTAN SELİM CAMİİ’NDE 10 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

Sultan Selim Camii İmar Derneği Muharrem ayı münasebetiyle, Selimiye Camii önünde Konyalılara aşure ikramında bulundu. Dernek Başkanı Rıza Mendi ve yönetim kurulu üyeleri, Cuma namazı sonrasında yaklaşık 10 bin kişilik dev kazanlarda hazırladığı aşureyi dağıttı.  Dernek Başkanı  Rıza Mendi aşure ikramının ardından yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz Muharrem  Ayının birlik ve beraberliğin sembolü olan bu ayda sevgi, saygı ve kardeşliğin daim olmasını diliyoruz.  Vatandaşlarımızın aşure programına göstermiş olduğu ilgiden oldukça memnun kaldık. 10 bin kişilik aşuremizi vatandaşlarımız ile buluşturduk. Aşuremize destek veren dernek üyelerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Servet R. Çolak-Memleket

sultan-selim-camii’nde-10-bin--(8).jpg

sultan-selim-camii’nde-10-bin--(12).jpg

sultan-selim-camii’nde-10-bin--(3).jpg

sultan-selim-camii’nde-10-bin--(1)-001.jpg

 

AK PARTİ KARATAY TEŞKİLATI’NDAN AŞURE İKRAMI

Cuma Buluşmalarını sürdüren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Şerafettin Camii’nde Cuma Namazı’nın ardından vatandaşlar ve esnaflarla bir araya geldi.  AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Ersöz, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe teşkilat mensuplarının da katıldığı programda Başkan Hasan Kılca, vatandaşın ve bölge esnafının Cuma Günü’nü tebrik ederek esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu. Muharrem Ayı olması dolayısıyla Cuma Namazlarını Şerafettin Camii cemaatinin yanı sıra vatandaşlara aşure ikramında da bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bölge esnaflarının ve vatandaşların taleplerini dinleyerek mahallenin ihtiyaçları için istişareler yaptı.

HEMŞEHRİLERİMİZİN HEM DERDİNE HEM MUTLULUĞUNA ORTAĞIZ

Cuma Buluşmaları’nın Karatay için güzel bir buluşma vesilesi olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Cuma Günü’nün rahmetine ve bereketine ortak olduğumuz, hemşehrilerimizle hasbihal etme fırsatı bulduğumuz Cuma Buluşmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü bu tür buluşmaların ilçemiz ve insanımız arasındaki kaynaşmasının katkısına inanıyoruz. Bizim için önemli olan ve bizleri mutlu eden, her daim vatandaşlarımızın arasında olmak ve onlara hizmetkâr olmaktır. Göreve geldiğimizden bu yana da Karatay Belediyesi olarak ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında tüm ekiplerimizle birlikte hummalı bir çalışma içindeyiz. Evladı olduğum, ekmeğini yediğim, yetiştiğim bu ilçede belediye başkanı olarak hemşehrilerime hizmet etmek benim için bir onur ve gururdur. İnşallah önümüzdeki bu 5 yılda vatandaşlarımızın hem derdine hem de mutluluğuna ortak olmaya devam edeceğiz. El ele, gönül gönüle vererek Karatayımızı her gün bir önceki günden daha ileri noktaya taşımak için hep birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR: RABBİM BU GÜNLERİ TEKRAR TEKRAR KUTLAMAYI NASİP ETSİN

Programa katılan AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Muharrem Ayı’nın Müslümanlar için hicri yılbaşını temsil ettiğini hatırlattığı sözlerini şöyle tamamladı: “Halkla bütünleşik hareket eden Karatay Belediyemiz ve ilçe teşkilatımız birlikte vatandaşa aşure ikram ederek bu kutlu ayı kutluyor. Rabbim bu günleri bu ayları bizlere huzurla ve ağız tadıyla tekrar tekrar yaşatmayı, kutlamayı nasip etsin inşallah. Bu vesileyle de bütün İslam âleminin ve Konyalı vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ SAMANCI: ÜMMETİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN OMUZ OMUZA DURMAMIZ GEREKİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesi adına bu programları önemsediklerini belirterek, “Tüm İslam âleminin ve Konyalı hemşehrilerimizin Muharrem ayını ve aşure gününü tebrik ediyorum. Karatay Belediyemiz ve teşkilat mensuplarımızla hep birlikte Cuma namazından çıkan vatandaşlarımıza aşure ikram ettik. Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim kılsın. Özellikle zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde bu birlik kavramı daha da önem kazanıyor. Dolayısıyla da ümmetimiz ve ülkemiz için hep birlikte omuz omuza durmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise Muharrem Ayının, İslam dininin en kıymetli dört ayından birisi olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Muharrem Ayının ve bugün hemşehrilerimize ikram ettiğimiz Aşurelerin gönüllerde birlik ve beraberliğe vesile olması, bizleri birbirimize sımsıkı bir şekilde kenetlemesi temennisiyle Muharrem Ayı’nın İslam âlemi ve tüm insanlık için huzur ve hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

baskan-kilca-hemsehrilerimizin--(2).jpg

baskan-kilca-hemsehrilerimizin--(1).jpg

 

 

RİBAT, AŞURE İKRAM İLE AĞIZLARI TATLANDIRDI

Ribat Eğitim Vakfı ve Ribat Aşevi, 10 Muharrem münasebetiyle aşure ikramında bulunarak ağızları tatlandırdı.. Aşure dağıtım programı Kapu Camii ve Aziziye Camii'nde Cuma Namazı çıkışında gerçekleştirildi. Aşure ikramı etkinliğine binlerce Konyalı katıldı. Ribat Eğitim Vakfı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği aşure dağıtım programı büyük ilgi gördü.  Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka da cami cemaati ve katılımcılara teşekkür ederken sözlerine şöyle devam etti. “ "Ribat Eğitim Vakfı ve Ribat Aşevi olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz aşure ikramına bu yıl da devam ediyoruz. Aşure bize Kerbela'yı hatırlatıyor, Müslümanların birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu ifade ediyoruz. Dağıtılan aşureler, paylaşılan iyilikler de inşallah buna vesile olur. Muharrem ayı Peygamberimizin dilinde hürmete layık, değerli bir ay. Bu yıl aşure ikramını Kapu Cami ve Aziziye Camiinde Cuma namazı sonrası dağıtarak gerçekleştirdik. Ribat Eğitim Vakfı ve Ribat Aşevi olarak bir taraftan aşevi hizmeti yürütürken bir taraftan toplumumuzun sevincini, üzüntüsünü paylaştıklarını ifade etti ve aşure dağıtım programlarına katkı veren yardım severlere de teşekkür ediyorum.

Ribat Eğitim Vakfı olarak bu tür etkinliklerin devam edeceğiz” dedi.

ribat,-asure-ikram-ile-agizlari--(1).jpg

ribat,-asure-ikram-ile-agizlari--(3).jpg

ribat,-asure-ikram-ile-agizlari--(6).jpg

 

DOLMUŞÇU ESNAFINA AŞURE İKRAMI

Konya Minibüsçüler odası eski garaj sosyal tesisleri sorumlusu Muammer Avcı, dolmuşçu esnafına aşure ikramı etti. Muharrem Ayının 10. Gününde Minibüs esnafına ve şoförlere aşure ikram edildi.  Başkan Karabacak esnaflara elleri ile aşure ikram etti. Oda yönetim kurulu üyeleri Kenan Yavuz, Yusuf Bağcı, Sıtkı Özgüç, Mustafa Gültekin, Veysel Samat, Muammer Oğuz Bulan, Özcan Çalıkuşu katıldı.  Başkan Muharrem Karabacak konuşmasında, “Muharrem Ayının 10. Günü olan eski garaj esnafımıza, şoförlerimize ve vatandaşlarımıza aşure ikram ettik. Esnaflarımızla buluşarak Nuh aleyhisselamdan bugüne kadar süregelen bu anlamlı ve güzel geleneğimizi birlikte yaşamış olmanın mutluluğu içindeyiz. Bu vesile ile kardeşiz. Birlikteyiz. Anlayışıyla hareket ediyoruz. Allah’tan ülkemizin, milletimizin ve İslam âleminin birlik ve beraberliğini bozmasın diyerek, muharrem ayını kutluyor, Kerbela şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi. Ferit Hepokur-Memleket

 

dolmuscu-esnafina-asure---(1).jpg

 

SELÇUKLU BELEDİYESİ CUMA BULUŞMASI'NDA AŞURE İKRAM ETTİ

Selçuklu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Cuma Buluşmaları hizmet kalitesine katkı sağlamaya devam ediyor. Selçuklu'da birlik ve beraberliğin güçlendiği Cuma Buluşmaları'nın bu haftaki adresi Hacıveyiszade Camii oldu.  Cuma Namazının ardından vatandaşlarla bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı vatandaşlardan gelen istek ve önerileri dinlerken, vatandaşların yeni hicri yılını da kutladı. Programda Selçuklu Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure ikramında da bulunuldu.

Cuma Buluşmasında Başkan Pekyatımacı’ya, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı üyeleri, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları,Belediye Meclis Üyeleri,birim müdürleri eşlik etti.

Muharrem Ayının İslam Alemi'nin birlik ve beraberliğinin artmasına vesile olmasını dileyen Başkan Pekyatırmacı," Rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir ayın sevinç ve mutluluğunu hemşehrilerimizle birlikte yaşıyoruz.  Muharrem Ayı İslam tarihinde önemli olayların yanı sıra acıların da yaşandığı, paylaşmanın ve şükretmenin hatırlandığı kıymetli bir zaman dilimidir. Bu vesile ile İslamiyet ve vatan uğruna şehit olan tüm geçmişlerimizi rahmetle anıyorum. Rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir ayı idrak etmenin sevinç ve mutluluğu ile tüm hemşehrilerimizin Aşure Gününü tebrik ediyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesini temenni ediyorum" dedi.

 

selcuklu-belediyesi-cuma--(2).jpg

selcuklu-belediyesi-cuma--(1).jpg

selcuklu-belediyesi-cuma--(4).jpg