Konya'da anne ve küçük kızının ölü bulunması

Konya'da anne ve küçük kızının ölü bulunması

Ilgın ilçesinde anne ile 10 yaşındaki kızını evlerinde bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen kişi ile karısı gözaltına alındı

KONYA (AA) - Konya'nın Ilgın ilçesinde evlerinde anne ve kızının bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili komşu karı-koca yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Fatma (40) ile 10 yaşındaki kızı Betül Geçitli'nin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Oluşturulan özel ekip, vücudunda 52 bıçak darbesi olan Fatma ile 11 bıçak darbesi olan Betül'ün katil zanlı ya da zanlılarına ulaşmak için yoğun çalışma başlattı.

Çok sayıda kişinin ifadesine başvuran ekiplerce, olay yerindeki cep telefonu, bilgisayar gibi delil niteliği taşıyan her şeye el konuldu. Geçitli'nin komşularıyla yapılan görüşmelerde, sürekli çelişkili ifade veren Aydoğan Ü. (32) ile yaklaşık 10 ay önce evlendiği eşi Gülengül Ü. (36) gözaltına alındı. Zanlıların, jandarmadaki sorgularında suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Aydoğan Ü'nün, kendisi ve eşi hakkındaki dedikodulara çok kızdığını, aralarında Fatma Geçitli'nin de bulunduğu bazı kişileri öldürmeyi aylar öncesinde tasarlamaya başladığı ileri sürüldü.

- "Eve nasıl girebilirim" düşüncesiyle keşif yapmış

Jandarmadaki ifadesinde zanlının, "Fatma Geçitli, 'Parasıyla hava atıyor, eşin seni aldatıyor, sen işteyken başkalarıyla beraber oluyor' dediği için çok kinlenmiştim. Olaydan önce eve rahat girip çıkabilme yollarını aradım. Keşif yaptım. Eve girebileceğim en uygun yerin arka pencere olduğuna karar verdim. Sonra öldürme planını hazırladım. Evin arka kısmından 6-7 kez girdim. Dikkat çekmemek için hep eşimin kıyafetlerini giyiyordum. Olay günü de eşimin kıyafetleriyle eve girdim. Anne ve kızı uyuyordu. Fatma Geçitli'yi bıçaklamaya başladım" dediği ifade edildi.

- "Enişte sen misin?" deyince çocuğu da öldürmüş

Sese uyanan çocuğun kendisini tanımaması için ayağıyla başına bastığını ancak başında eşarp ve saç bonesi olmasına rağmen "Enişte sen misin?" diye sorduğunu anlatan Aydoğan Ü'nün, ifadesine şöyle devam ettiği öğrenildi:

"Beni tanıyınca çocuğu da bıçakladım. Amacım hırsızlık süsü vermekti ama evden hiçbir şey almadım. Evden ayrılmaya hazırlanırken kinim çok fazla olduğu için geri dönüp tekrar Fatma Geçitli'yi bıçaklamayı sürdürdüm. Çocuğu öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Onu öldürdüğüme üzüldüm. Elimdeki iki bıçağı olay yerinde yıkadım. Üzerimdeki, eşime ait patik, mavi pantolon, siyah hırka, saç bonesi, eşarbı evime dönünce çıkartarak sobada yaktım. Cenazeler bulunduktan sonra olay yerine gidip taziyede bulundum. Sonra eve dönüp kahve içtik. Olaydan bir gün sonra eşime, 'o iş bitti, artık bizi rahatsız edemez' deyince eşim şaşırdı. Eşimle bıçakları su kanalına attık."

- Cenaze törenine katıldı

Anne ve kızın cenazeleri bulunduğunda eve ilk girenlerden olan Aydoğan Ü'nün, Fatma ve Betül Geçitli'nin cenaze törenine de katıldığı bildirildi. Ayrıca jandarma ekipleri olay yerine gelince Aydoğan Ü'nün, internet arama motoruna anne ve kızı ile kendi ismini yazarak, cinayetin aydınlatılıp aydınlatılmadığını öğrenmeye çalıştığı belirtildi. Olay yerinde keşif yaptırılan Aydoğan Ü. ile eşi Gülengül Ü, adliyeye sevk edildi.

Burdur'da üniversite okuyan İlyas Geçitli'nin, Ilgın'ın Göstere Mahallesi'nde ikamet eden annesi Fatma ve kız kardeşi Betül'den haber alamayınca durumu yakınlarına bildirmesi üzerine, jandarma ekipleriyle eve giren ailenin yakınları, 6 gün önce bıçaklanarak öldürülen anne ve kızın cenazelerini bulmuştu. Fatma Geçitli'nin eşi Haziret Geçitli'nin 3,5 yıldır yurt dışında çalıştığı öğrenilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı