Konya'da altı yaşındaki çocuğun kopan kolu geri dikildi

Konya'da altı yaşındaki çocuğun kopan kolu geri dikildi

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde, hareket halindeki traktörden düşerek kolu omuzundan kopan altı yaşındaki çocuğun kopan kolu tekrar yerine dikildi.

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde ailesiyle birlikte dedesine ziyarete giden 6 yaşındaki M.T.K, evin önündeki traktörle oynamaya başladı. Yanlışlıkla traktörü çalıştırarak hareket ettiren M.T.K evin yanında bulunan yüksekliğe doğru hızla ilerledi. Traktörle birlikte yokuştan aşağı yuvarlanan talihsiz çocuğun düşme sonucu sağ kolu omuzundan koptu. Sol kolunda, vücudunda ve sağ ayağında kırık bulunan M.T.K’yı ailesi hastaneye yetiştirdi. Sağlık durumu ciddi olan M.T.K, vakit kaybedilmeden özel bir kutuya konulan kopan koluyla birlikte Konya Hospital’a getirildi. Burada ameliyata alınan talihsiz çocuğun kopan kolu tekrar yerine dikildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr. Tunç Cevat Öğün, M.T.K’nın traktör kazası sonucu kolu kopuk şekilde hastaneye geldiğini ifade ederek, “Hastamız bize çoklu yaralanmalarla getirildi. En önemlisi sağ kolunun omuz seviyesinden kopmuş olmasıydı. Aynı zamanda diğer kolunda, vücudunda ve ayağında kırık mevcuttu. Hastamızı ameliyata alarak kopan sağ kolu yerine diktik. Bugün itibarıyla 10. gündeyiz ve gerekli ilaç tedavisini veriyoruz. Kolun ve çocuğun durumu şuan iyi. Herhangi bir hayati tehlike bulunmamaktadır. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içerisinde hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi.

Bu tür yaralanmalarda uzvun dikileceği merkeze hastanın ve uzvun hızlı bir şekilde taşınmasının önemini vurgulayan Öğün, “Ameliyatın başarısında bu çok büyük bir etken. Bu vesileyle sevki doğru ve zamanında gerçekleştiren Aksaray 112 ekibine ve Konya 112 koordinasyon merkezine teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.