Konya'da eş zamanlı  FETÖ/PDY operasyonları

Konya'da eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonları

Konya'da eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonlarıı


Aksaray Merkezli Operasyon

Aksaray merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında, FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 13'e yükseldi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 22 Mart'ta Aksaray, Ankara, Konya, Adana, Niğde, Amasya ve Şanlıurfa'da FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen 12 öğretmen gözaltına alınmıştı.

 

Denizli merkezli 9 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

Denizli merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında mesleklerinden ihraç edilen ve açığa alınan eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 34 eski emniyet mensubundan 24'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen ve açığa alınan 37 emniyet mensubuna yönelik 15 Mart'ta İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Denizli'nin yanı sıra Bursa, Isparta, Aydın, Manisa, İstanbul, İzmir, Konya ve Samsun'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 34 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan ikisi serbest bırakılırken örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen, aralarında mesleklerinden ihraç edilen ve açığa alınan emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32 kişi adliyeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkartılan eski emniyet müdür yardımcısı M.K. ile İ.U'nun da arasında bulunduğu 24 şüpheli tutuklanırken, 8 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Denizli merkezli 9 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen, aralarında mesleklerinden ihraç edilen ve açığa alınan eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 34 eski emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

 

Batman merkezli FETÖ/PDY operasyonu

 Batman merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Bylock kullandıkları tespit edilen 15 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içerisinde faaliyet yürüttükleri ve örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullandıkları tespit edilen 18 kişi hakkında yakalama kararı verildiği bildirildi.

BU kişilerin yakalanması için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Batman, İzmir, Ankara, Mersin, Konya, İstanbul, Gaziantep, Erzurum, Denizli, Malatya ve Yozgat'ta eş zamanlı operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, operasyonda 15 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, firari 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

 

Kırıkkale'deki FETÖ/PDY davası

Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 22'si tutuklu, 12'si firari 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Fazile Y. Sincan Kadın Cezaevi'nden, Hasan G. de Konya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 49 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları alındı.

Tanık olarak dinlenen Hasan G, muhasebeci olarak dosyada adı geçen sanık Hasan P'nin iş yerinde çalıştığını söyledi.

Bu iş yerinde çoğu zaman kapalı kapılar ardında toplantılar yapıldığını anlatan Hasan G, "Toplantıdan sonra paralar toplanırdı. Bu toplanan himmet paralarını iş yerinde özel bir yazılımı olan bilgisayara kayıt yapardım. Böyle toplantılar zaman zaman olurdu." diye konuştu.

Tanık olarak dinelen Ersin Z. ise sanıklar Ali Ö. ve Bedirhan Ö'nün iş yerlerine gelerek öğrencilere yardım amacıyla para istediklerini iddia etti.

Kendilerinin de Allah rızası için bağışta bulunduğunu savunan Ersin Z, "Bir süre sonra bu yapı devletle ters düştüğünde bu paraları vermemeye başladım. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan sanık Bedirhan Ö, bizim firmamıza ceza kestirmeye başladı. Benzer firmalara aynı işlemden dolayı kesilen cezalar 8 ila 10 bin lirayken bize 80-150 bin lira ceza kestiler. Bu usulsüz cezalardan dolayı da suç duyurusunda bulunduk."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :