Konya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Konya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Konya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından resmigeçit töreni yapıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümünde ilk tören, Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Törende, Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fatih Sert, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Konya Valiliğinde "Tebrikat Töreni" ile devam etti. Vali Erol, Tümgeneral Sert, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'in valilikteki kabulün ardından Feritpaşa Caddesi'nde resmi geçit töreni yapıldı. Protokol tarafından cadde üzerinde törene katılan askerlerin ve vatandaşların bayramı kutlandıktan sonra İstiklal Marşı okunarak, göndere Türk Bayrağı çekildi.

Hava Pilot Kurmay Binbaşı İrfan Alkan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi üyelerinden Gazi Mustafa Bayındır ise “Bayrak” şiiri okudu. Şiirin okunmasının ardından resmigeçit töreni yapıldı. Sancak ve askeri birliklerin geçişini, protokol üyeleri ayakta takip ederek selamladı.

Geçidin ardından törene katılan askeri erkan ve vatandaşlar Konya Garnizon Komutanlığı'na bağlı askeri birliklerin kullandığı silah ve teçhizat sergisini gezerek bilgi aldı. Sergide yer alan silah ve teçhizatlar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.