Konya'da 20 lira rahatlığı! Şehir uzun zamandır böylesini görmemişti

Konya'da 20 lira rahatlığı! Şehir uzun zamandır böylesini görmemişti

Akaryakıta yapılan zamlar Konya’yı tek başına durdurmaya yetti. Daha önce de kar yağışı ve hava durumu nedeniyle araçlarından uzak kalan şehir insanı bu sefer de akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle aracından uzak kaldı.

Ukrayna’da devam eden savaş tüm dünyayı etkiledi. Savaşın faturası Enerji fiyatlarından gıda fiyatlarına kadar her kalem ürüne kesildi. Dünya genelinde artan petrol fiyatı Türkiye’ye de arttı. Savaş öncesi 15 lira olan motorinin litre fiyatı 20 lirayı aşmış durumda. Benzin fiyatı da an itibariyle 19 liraya dayandı.

YENİ ZAM DA GELİYOR

Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; yarın litrede motorine 1 TL 44 kuruş, benzine 57 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Böylece akaryakıta üst üste beş iş günü zam gelmiş olacak. Motorin fiyatı 22 TL'yi aşacak.

GEÇEN SENE NE KADARDI?

Konya’da geçen sene 8 Mart 2021'de litre fiyatı benzinde 7,23 TL, motorinde 6,62 TL idi. 31 Aralık 2021'de ise fiyat benzinde 12,29 TL, motorinde 11,43 TL idi.

Sene başında 73 dolar olan ham petrolün varil fiyatının, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Batı ülkelerinin yaptırım kararlarıyla 119,8 dolara kadar yükselmesi akaryakıt fiyatlarındaki artışta etkili oluyor. Dolar/TL kurunda son dönemde kaydedilen yükseliş de akaryakıt fiyatlarını yukarı itiyor.

KONYA’DA TRAFİK DURDU

Özellikle sürücülerin şikâyet ettiği trafik sorunu ise rafa kalkmışa benziyor. Artan akaryakıt fiyatı nedeniyle sürücüler araçlarını kullanmamayı tercih etti. Hal böyle olunca da trafik iyiden iyiye rahatladı.

ŞEHİRDE EN YOĞUN BÖLGE

Konya genelinde ana arterlerde trafik yoğunluğu görülmüyor. Yalnızca Birinci Organize Sanayi Kavşağı’nda bir miktar yoğunluğun dışında daha önce yoğun olan bölgeler oldukça rahat.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum