Konya'da 19 Mayıs kutlamaları

Konya'da 19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Konya'da düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

 

Anıt alanında düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Ömer Ersöz, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol üyeleri ve törene katılanlar tarafından Kültürpark amfi tiyatroya kadar gençlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Buradaki programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, tarihin dönüm noktalarından Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs'ın işgalci güçler tarafından Türk milletine giydirilmek istenen esaret zincirine karşı topyekun bir mücadelenin başlangıcı olduğunu söyledi.

19 Mayıs’ın milletle çıkılan yolda yine milletin egemenliğinde cumhuriyete atılmış bir adımın başlangıcı olduğunu da ifade eden Ersöz, "Bir milletin yeniden dirilmesine vesile olan aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı günü Atatürk Türk gençliğine armağan etmiş, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır" dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına şiirler okunurken, Selçuk Üniversitesi (SÜ) halk oyunları ekibi tarafından da halk oyunu gösterisi yapıldı. Program, yarışmalarda dereceye giren sporcuların ödül töreniyle sona erdi. Tören ve kutlama etkinliklerine, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, askeri ve mülki erkan katıldı.

konyada-19-mayis-kutlamalari-(3).jpg

konyada-19-mayis-kutlamalari-(5).jpg