Konya’da 18. Arifan Yurdu açıldı

Konya’da 18. Arifan Yurdu açıldı

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Bosna Arifan Yurdu, AGD Genel Başkanı Salih Turhan’ın katılımıyla düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Selçuklu’nun Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan yurtta 300 öğrenci hizmet alacak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bosna Arifan Yurdu, düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Törene; Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, AGD Konya Şubesi Başkanı Mehmet Parlak, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Müftü yardımcıları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AGD Konya Şubesi Başkanı Mehmet Parlak, geleceğin inşası için Anadolu Gençlik Derneği’nin Arifler Yetiştirdiği Arifan yurtlarının açılmaya devam edeceğini ve yurtta kalan öğrencilerin de mezun olduktan sonra ülke geleceği için önemli işler yapacağını söyledi.

Yurtların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Parlak, “Yönetim kurulu üyelerimiz ve her türlü maddi-manevi desteği sağlayanlara Allah razı olsun. Şu anda Konya’da bin 500 kadar öğrenciye, hizmet veriyoruz. O yurttaki öğrencilerimiz ile kampüse ulaşmaya çalışıyoruz. Fakülte teşkilatlarımızla kampüste çok daha fazla öğrenciye ulaşıyoruz. İnşallah bu ülke yeniden imar edilecek. Geçmişte Fatihlerin ve Yavuzların kurduğu medeniyet inşallah inşa edilecektir” dedi.

ARİFANLAR YETİŞECEK

AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise, yurdun Ariflerin yetiştiği bir merkez haline geleceğini ifade ederek şunları söyledi: “Konya’da bu sene 8’inci yurdumuzu açtık. Türkiye’de de sıfırdan 30 tane yurt açtık. 30 bin gencimiz de bizi tercih etti. Allah’a şükürler olsun. Yurdumuzun açıldığı yerin ismi de Bosna Hersek. Bu isim Türkiye ve Milli Görüş için büyük önem taşır. Çünkü; Ali İzzet Begoviç, cihat mücadelesinde tugaylarından bir tanesinin ismine Milli Gençlik Tugay’ı ismini vermiştir. Milli Gençlik Vakfı döneminde yetişen gençlerimiz Bosna Hersek’teki kardeşlerimiz sıkıntıdan kurtulsunlar diyerek gecelerini gündüzlerine katarak hayır çalışmaları yaptılar. Bir çok faaliyet icraat ettiler. Bosna Hersek Mahallesi’nde açılan bu merkez Bosna Hersek’teki Milli Gençlik tugaylarının temsilcisi olacak. AGD ve Milli Gençlik, dünyada nerede sıkıntı varsa koşmaya devam edecek. Bir tane gencimizin sıkıntıya girmemesi için gecesine gündüzüne katmış olacak. Bölge ve şube başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayır çalışmalarında bulunan herkesten razı olsun. Hayırlı mübarek olsun.”

Açılış konuşmalarının ardından dualar eşliğinde yurdun açılışı gerçekleşti.

SÜ kampüsüne en yakın yurt olan Arifan Bosna Hersek Yurdu’nda 300 öğrenci hizmet alacak. Yurt, kantini, çalışma odaları ve modern bir iç mimarisi ile dikkat çekiyor.