Konya'da 10 Ocak'ta kar fırtınası bekleniyor

Konya'da 10 Ocak'ta kar fırtınası bekleniyor

Kar yağışına hasret kalan Konya'ya kar fırtınası ihtimali belirdi. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ve Prof. Dr. Orhan Şen'in tahminlerine göre 10-11 Ocak tarihlerinde yüzde 60 ihtimalle kar fırtınası bekleniyor.

Konya'da kış mevsiminin ikinci ayı olan Ocak ayına girilmesine rağmen kar yağışı henüz görülmedi. Neredeyse bahardan kalma günler yaşayan Konya'da hava sıcaklıkları zaman zaman 15 dereceyi gördü.

Kar yağışına hasret kalan Konya için yeni haftada kar yağışı ihtimali görünmüyor. Ancak sonraki günler için kar fırtınası ihtimali iki ünlü ismin tahminlerinde ortaya çıktı.

10-ocak-2023-konya-hava-durumu.jpg

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ve Prof. Dr. Orhan Şen'in verdiği bilgilere göre 10-11 Ocak tarihlerinde yüzde 60 ihtimalle kar fırtınası bekleniyor.

10-ocak-2023-konya-hava-durumu-2.jpg

Kerem Ökten'e göre bu yağış son 7 yılın en kuvvetli yağışı olacak. Konya için kar yağışı ihtimali meteorolojik haritalara da yansıdı.

11-ocak-2023-konya-hava-durumu.jpg

İki isim de sağlamcı davranacaklarını söyleyerek önümüzdeki günlerde tahminlerini yenileyebileceklerini de belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.