Konya ve Karaman kazandı

Konya ve Karaman kazandı

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) 2015 yılı mali destek programları değerlendirme sonuçları açıklandı.

Mevlana Kalkınma Ajansı’nın, 09.06.2015 tarihinde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında 2015 Mali Destek Programlarının sonuçları Yönetim Kurulu’nun onayına sunuldu. Ajans Yönetim Kurulu’nun onayına sunulan ve başarılı olan projelerin listesi bu onayın ardından Ajans web sitesinde (www.mevka.org.tr) kamuoyuna duyuruldu.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamada, MEVKA’nın  24 Aralık 2014 Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması  Mali Destek Programı (BİGFA1, BİGFA2), Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı (YENER1, YENER2) ve Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı (YENERKG1, YENERKG2) olmak üzere üç mali destek programı ilan ederek yerel paydaşlara 20 milyon TL'lik bir bütçeyi kullanma imkanı sunduğu hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, mali destek programlarının başarısını arttırmak ve bölgenin proje üretme kapasitesini yaygınlaştırmak amacıyla Konya ve Karaman illerinin merkez ve ilçelerinde düzenlenen 42 adet bilgilendirme toplantısı ve 15 adet proje hazırlama eğitiminde 826 kişi bilgilendirilmiş ve 196 kişiye Proje Hazırlama Eğitimi (PCM) verilmiştir. Bunun yanı sıra, desteklere yönelik sorular ajans personeli tarafından yazılı ve sözlü olarak yanıtlanmıştır. Son başvuru tarihi olan 24 Mart 2015 tarihinden itibaren başvurusu alınan projelerin Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve başvuru rehberi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilen değerlendirme süreci tamamlanmış, destelenecek projeler ajansımız yönetim kurulu tarafından onaylanmıştır. BİGFA1 programında başvurusu alınan 21 proje teklifinden 18’i, BİGFA2 programında başvurusu alınan 10 proje teklifinden 8’i, YENER1 programında başvurusu alınan 18 proje teklifinden 11’i, YENER2  programında başvurusu alınan 7 proje teklifinden 5’i, YENERKG1 programında başvurusu alınan 23 proje teklifinden 23’ü, YENERKG2  programında başvurusu alınan 2 proje teklifinden 2’si mali destek almaya hak kazanmıştır. 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında 25’i Karaman ve 42’si Konya illerinden olmak üzere toplamda 67 adet projeye destek sağlanarak proje eş finansmanları ile birlikte yaklaşık 43 milyon TL tutarında kaynağın bölgemiz için harekete geçirilmesi ve yaklaşık 10 MW’lık yenilenebilir enerji kaynaklı tesis kurulumu hedeflenmektedir."