Konya turizmi Japonya’da tanıtıldı

Konya turizmi Japonya’da tanıtıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan 2. Japon Turizm Expo 2015’te Konya’nın turizm kapasitesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki çalışmalarını tanıttı.

Yaklaşık 40 ülkeden 150 temsilcinin katıldığı fuarın açılışında Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ile Yunus Emre Enstitüsü Tokyo Şubesi Müdürü Telat Aydın da hazır bulundu.

400 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

3 gün süren  ve yaklaşık 400 bin kişinin ziyaret ettiği Turizm Expo 2015 için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından davet edilen Konya Büyükşehir Belediyesi, Bakanlık tarafından hazırlanan Türkiye’ye ayrılan alanda Konya turizm standını açtı. Fuarda, Konya'nın tarihi ve turistik güzellikleri ile yapılan çalışmalar aktarıldı. Fuarda Konya Büyükşehir tarafından hazırlanan Konya tanıtım broşürlerinin dağıtımı yapılırken Konya’nın tanıtım filmleri izletildi. Ayrıca Haşmet Okur başkanlığındaki heyet, Konya’nın Kardeş şehri olan Kyoto Belediyesi’ni de ziyaret ederek Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa ile görüştü ve  gelecek yıl Kyoto’da Konya Günleri düzenlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu