Konya turizm paydaşları toplantısı yapıldı

Konya turizm paydaşları toplantısı yapıldı

Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı’nın Mütevelli Heyeti ve Konya Turizm Paydaşları Toplantısı Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katılımı ile yapıldı.

Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) Mütevelli Heyeti ve Konya Turizm Paydaşları Toplantısı yapıldı.

“KONYA ŞEHİRCİLİĞİN KİTABINI YAZMIŞ ÖNEMLİ BİR ŞEHİR”

Toplantıda konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 2015 yılında kurulan KOTEV’in önemli bir görev üstlendiğini belirterek, Konya’daki turizmin daha da gelişmesi için neler yapılması gerektiğini ele aldıklarını söyledi.

Konya’nın şehircilik konusunda Türkiye’de ve dünyada örnek gösterilecek bir konumda olduğunu kaydeden Vali Toprak, “Konya’nın örnek şehircilik anlayışı, tarımın merkezi olması, sanayi alanındaki potansiyeli var. Konya; tarım, sanayi ve kültür-turizm alanlarında büyük atılımlar gerçekleştirmesi Konya’yı 50 yıl ileri götürür. Çünkü Konya şehirciliğin kitabını yazmış önemli bir il. Selçuklu’ya başkentlik yapmış bu şehri ziyaretçi akını ile taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HEPİMİZİN TURİZME ODAKLANMASI GEREKİR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da kısa sürede bir eylem planı oluşturarak çalışmaları sürdürmek gerektiğini dile getirerek, “Konya bir tarım ve sanayi şehri. Bunun yanında turizme daha fazla odaklanmamız gerekiyor. Konya’nın önemli gelir kapılarından birisi turizm olacak. Hem merkezde hem ilçelerimizde önemli değerler var. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak turizm ile ilgili her konuya destek olmayı arzu ediyoruz” dedi.

Konya’nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı ve yol haritası üzerinde durulan toplantıya katılan turizm paydaşları turizminin gelişimi üzerine görüşlerini dile getirdi.

Toplantıya Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KOTEV Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uslu’nun yanı sıra üniversitelerin turizm ve gastronomi bölümlerinin dekanları, bölüm başkanları, otel yöneticileri ve tur şirketi temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.