Konya Ticaret Borsası Ordu’da

Konya Ticaret Borsası Ordu’da

Çıktıkları Karadeniz gezisi kapsamında Ordu’ya gelen Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Meclis Başkanı Selçuk Öcal ve Meclis Üyeleri Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda konuk heyeti kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri Ordu’da görmekten dolayı son derece mutluyuz. Ben iki buçuk sene oldu Ordu’ya atanalı. Öncesinde Afyon valisiydim. Bundan dolayı Konya’da bize yakın oluşu sebebiyle Konya’ya gidip geliyorduk. Konya bizim memleketimizin gözbebeği. Karaman’ın ayrılıp müstakil il olmasıyla beraber Konya’nın yüzölçümü yine de birçok ülkeden büyük. Sulu tarıma geçilebilirse malum devletin bazı projeleri var. ‘Konya iyi sulanabilir, bilimsel anlamda tarım yapılabilirse, Türkiye’yi besler’ diye bir söz var ki, buna ben de katılıyorum” dedi.

Konya sanayisinin ve ekonomisinin her geçen gün gelişip, büyüdüğünü belirten Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik de “Konya Ticaret Borsası olarak, Karadeniz gezisi düzenledik. Bu çerçevede Ordu’ya gelmiş bulunuyoruz. Ordu’ya gelmişken sayın valimize bir ziyarette bulunmak istedik. Konya Ticaret Borsası, 1907 yılında cennet mekan Abdülhamit Han’ın fermanıyla kurulmuş ve bir pazar alışkanlığı olan borsadır. 100 yıla yakın mazisi olan bir borsadır. Geleneksel pazar anlayışından bugün fiziki yerimiz, Türkiye’de 4’üncü durumdayız. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz” diye konuştu

konya-ticaret-borsasi-ordu’da.jpg