Konya tenis kortuna kavuşuyor

Konya tenis kortuna kavuşuyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden tenis kortunda incelemelerde bulunarak, “Tesisimizin yüzde 70’lik kısmı tamamlandı. Selçuklu’da spor altyapısı güçlenmeye devam ediyor” dedi

Selçuklu Belediyesi, ilçeye her yaş grubundan insanın faydalanacağı farklı ve nitelikli tesisler kazandırmaya devam ediyor. Yazır Mahallesinde yapımı devam eden tenis kortu ve kulübüyle Konya’nın ilk tenis kortu unvanına sahip olacak tesiste çalışmalar devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yüzde 70’lik kısmı tamamlanan ve çalışmaların aralıksız devam ettiği tesiste incelemelerde bulundu.

“TENİS KORTU KONYA’DA BİR EKSİĞİ TAMAMLAYACAK”

Selçuklu Belediyesi’nin 5 yılda spora ciddi yatırımlar yaptığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün 11 spor salonu, 2 yüzme havuzu ve 40’a yakın suni çim sahasıyla spor altyapısını tamamlamış bir belediyeyiz ve spor kulübümüz 17 branşta binlerce çocuğumuza ve yetişkinimize hizmet veriyor. İlimizdeki bir eksiği tamamlamak için de yeni bir proje yapıyoruz. Konya’da ilk defa bir tenis kortu ve kulübünün içinde barınacağı tesisimizin inşaatı hızla devam ediyor. Yüzde 70 gerçekleştirmeye ulaştık. 2 kapalı, 4 açık korttan kafeteryalar ve restoranlardan oluşan bir kompleks inşa ediyoruz. Böylece spor kulübümüze tenis branşı da eklenmiş olacak. Hem küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın tenis yapmasını hem de yetişkinlerin burada Türkiye standartlarında bir tesise kavuşmasını sağlıyoruz. Yılsonu itibariyle bu tesisimiz hizmete girecek. Böylece Selçuklu her alanda, her yaş grubundan insana hizmet edecek nitelikli tesislere sahip olurken, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü de Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olarak nitelikli tesislerde her yaş grubundan insana 20’ye yakın branşta hizmet vermeye başlamış olacak” dedi.

Yazır Mahallesi’nde 9 bin 140 metrekare alana sahip, Kapalı Tenis Kortu ve Spor Kompleksi’nde, yaz ve kış aylarında tenis oynanmasına imkan sağlayan 2’si kapalı, 4’ü açık olmak üzere toplam 6 adet tenis kortu yer alacak. 3 milyon 180 bin TL’ye mal olacak tesis de restoran ve kafeteryaların da yanı sıra 220 araçlık otopark da yer alacak.