Konya Teknik Üniversitesi rektörü Babür Özçelik göreve başladı

Konya Teknik Üniversitesi rektörü Babür Özçelik göreve başladı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, vekaleten bir süredir yürüttüğü Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevini, Prof. Dr. Babür Özçelik’e devretti.

 

Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Mehmet Okka, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yıldız ve Prof. Dr. Ayhan Göktepe, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri ile idari personel katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada, Konya ve Konya Sanayisi’nin en önemli hedefleri arasında yer alan Konya Teknik Üniversitesi’nin şehre kazandırıldığını söyledi. Selçuk Üniversitesi Rektörlük görevine geldiğinde ‘Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması için elimizden geleni yapacağız’ şeklinde bir ifadede bulunduğunu anımsatan Prof. Dr. Şahin, “Hem yerel siyasetin, yerel yönetimlerin hem de Konya halkının sahiplenmesiyle bugün yaklaşık 2,5 yıl sonra bu rüyamız gerçekleşmiş oldu. Konya ve Konya sanayisi için çok büyük bir kazanç olduğunu düşünüyoruz. Konya’nın potansiyelleri açısından da önemli katkılar sağlayacaktır. Biz üniversitemiz bünyesindeki en önemli ve en değerli 3 okulumuzu Konya Teknik Üniversitesi’ne devrettik. Amacımız İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ya da ODTÜ ayarında bir teknik üniversite olsun ve daha rekabete başlarken ülkemizdeki ilk grup teknik üniversitelerin içerisinde başlasın istedik. Bu nedenle Selçuk Üniversitemizden eski olan Mühendislik Fakültemizi ve aynı zamanda eğitim öğretime başlayan Mimarlık Fakültemizi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzu 19 bin 500 öğrencisiyle Konya Teknik Üniversitesi’ne aktardık. Bu sene yerleştirmeler gerçekleşti. Puanlarda düşüş yok, aksine artışın yanı sıra yüzde 97'lere varan doluluk oranları var. Ülkemizdeki en önemli doluluk oranlarından birisi bu açıdan önemli bir faaliyet oldu ve tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Konya Teknik Üniversitesi’nin ilk rektörü olarak da Prof. Dr. Babür Özçelik hocamız atandı. Biz kendisini tebrik ediyoruz. Gebze Teknik Üniversitesi’nden geldi. Rektör yardımcılığı var. Yönetime, üniversite yönetimine, tekniğe, teknolojiye hakim bir hocamız. Biz hayırlı, güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak da Konya Teknik Üniversitesi’nin her zaman yanındayız. Altyapımızla imkanlarımızla deneyim ve tecrübelerimizle desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“NİTELİKLİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA YAPAN BİR ÜNİVERSİTE OLMA HEDEFİNDEYİZ”

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ise Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevini şahsına tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, “Konya Teknik Üniversitesi, 18 Mayıs 2018’de kuruldu. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamıza, emeğe geçen, geçecek olan akademik ve idari personele teşekkür ediyorum. Tabi geçmiş birkaç yıldır Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması isteği, çabaları oluşmuş ve bugüne gelindi. Gerçekten, Türkiye'de gittikçe artan bir teknik üniversite oluşumu var. Konya gibi sanayinin merkezi, 5 organize sanayisi olan ve 2 tanesi de kurulma aşamasında olan, sanayi ve tarımın birlikte olduğu bir coğrafyada Konya Teknik Üniversitesi’nin olması çok önemli. Böyle bir yer, böyle bir üniversite, böyle bir bölgenin önem verdiği bir üniversitenin rektörü olmak çok onur verici, gurur verici. Tabi, Konya Teknik Üniversitesi bir teknik üniversitenin yapması gereken hem nitelikli eğitim hem de nitelikli araştırmalar yapan bir üniversite hedefinde olacaktır. Bunun için de ülkemizin stratejik kuruluşları, ileri teknolojiye sahip kuruluşları var. Aselsan, TAİ, TEİ, Havelsan, Roketsan gibi stratejik kuruluşlarımızla iş birliği halinde olacağız, projeler yapacağız. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve bağlı kuruluşlar, Kocaeli, İstanbul bölgesiyle iş birliği halinde olacağız. Gebze Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ile ortak çalışma vereceğiz. İnşallah hedefimiz, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak, nitelikli projeler üretmek. Ülkenin gelişmesine, kalkınmasına, katma değerine katkı yapacak işler yapma hedefinde, gayesinde olacağım, olacağız” ifadelerini kullandı. 

 

konya-teknik-universitesi’nde--(2).jpg

konya-teknik-universitesi’nde--(4).jpg

konya-teknik-universitesi’nde--(5).jpg

 

 

Etiketler :