Konya Spor Lisesi’nden  Halter dünya şampiyonluğuna

Konya Spor Lisesi’nden Halter dünya şampiyonluğuna

ABD'de devam etmekte olan Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nın 6. gününde 76 kiloda mücadele eden Konya Spor Lisesi öğrencisi ve Milli Sporcu Dilara Narin, 129 kilo ile yaş kategorisinde Dünya Rekoru kırarak 3 altın madalya kazandı.

 

ABD'de devam etmekte olan Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nın 6. gününde 76 kiloda mücadele eden Konya Spor Lisesi öğrencisi ve Milli Sporcu Dilara Narin, koparmada 96 kilo ile altın, Silkmede kendi rekorunu geliştirerek ve 129 kilo ile yaş kategorisinde Dünya Rekoru kırarak altın, Toplamda 225 kilo ile Altın olmak üzere toplam 3 altın madalya kazandı.

konya-spor-lisei-(2).jpeg

Konya Spor Lisesi öğrencisi ve Milli Sporcu Dilara Narin, yarışmaya; koparmada 90 kilo ile başladı. Bu ağırlığı kaldırdıktan sonra sırasıyla 93 ve 96 kiloları da kaldırarak altın madalya kazandı. Milli Sporcu Dilara Narin; silkme de ilk hakkında 120 kilo, ikinci denemesinde 125 kilo ve son denemesinde 129 kiloları kaldırarak kendi yaş kategorisin Dünya rekoru kırarak Altın Madalya kazandı.

konya-spor-lisei-(5).jpeg

VEYSEL DUDU: ÖĞRENCİMİZİN BAŞARACAĞINA İNANIYORDUK.

Konya Spor Lisesi Okul Müdürü Veysel Dudu yaptığı açıklamada, öğrencileri Dilara Narin ile gurur duyduklarını dile getirdi. Dudu, “Öğrencimiz Dilara Narin’in başaracağına canı gönülden inanıyorduk. Dünya Halter Şampiyonasında kendi yaş kategorisinde Dünya rekoru kırarak 3 Altın madalya kazanan öğrencimiz Dilara Narin’i tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülke olarak böyle başarılara ihtiyacımız var.  Konya Spor Lisesi olarak böyle bir başarıya imza atan öğrencimiz Dilara Narin, bizleri gururlandırmış ve mutlu etmiştir. Başarının tesadüf olmadığını, planlı, programlı ve başarıya inanarak çalışmanın güzel sonuçlar getirdi” ifade etti.

konya-spor-lisei-(6).jpeg

Etiketler :