Konya SMMMO’dan engelli vatandaşlar için proje

Konya SMMMO’dan engelli vatandaşlar için proje

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) girişimcilik projesiyle istihdam sağlamaya ve Konya’ya hizmete devam ederken aynı projeyi engelli vatandaşlar içinde gerçekleştirecek.

Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, yaptığı açıklamada, mali müşavirlik mesleğine ve meslektaşlarına hizmetin yanında, İŞ-KUR ile birlikte iş arayanlar için de projeler ürettiklerini ve istihdam sağlamaya yönelik gerçekleştirilen girişimcilik projesinin engelli vatandaşlar içinde uygulanacağını söyledi.

Engelli vatandaşlara yardımın sosyal bir sorumluluktan ziyade insanlık görevi olduğunu belirten Başkan Turan, “Mali Müşavirlik mesleğine ve meslektaşımıza hizmetin yanında aynı zamanda İŞ-KUR ile birlikte iş arayanlar için de projeler üretiyoruz. İstihdam garantili kurslarımızın bir benzerini Girişimcilik Eğitim Programı ismiyle düzenlemeye devam ediyoruz ve bu doğrultuda girişimcilik eğitimlerinde bugüne kadar 26 grupta toplam 650 kişinin mülakat ve eğitimlerini başarıyla tamamladık. Girişimcilik eğitim programımızı aynı zamanda engelli vatandaşlarımız içinde uygulayacağız. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmanın sosyal sorumluluk görevi değil insanlık görevi olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda girişimcilik projemize başvuran engelli vatandaşlarımız yapılacak mülakat sonucunda Oda binamızda eğitime alınacaklar. Eğitim süresince sigortası olmayan engelli kardeşlerimize günlük 20 TL İŞ-KUR tarafından ödenecektir” dedi.

EĞİTİM SONUNDA 36 BİN TL HİBE

Girişimcilik eğitimine başvuru yapmak isteyen engelli vatandaşların en az yüzde 40 engeli olması gerektiğini belirten Başkan Turan, “Engelli kardeşlerimiz alacakları eğitimin sonunda İŞ-KUR’a sunacakları proje sonucunda 36 bin TL’ye kadar hibe alabilecekler. Girişimcilik eğitimlerine başvuru yapmanın bir diğer şartı da İŞ-KUR’a kayıtlı olmak gerekiyor. Kayıtlarını yaptıran engelli vatandaşlarımız 7 Mayıs 2015 tarihinde saat:09.30’da Oda hizmet binamızda mülakata tabii tutulacaklar” şeklinde