Konya SMMMO’da seçim heyecanı yaşandı

Konya SMMMO’da seçim heyecanı yaşandı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) seçim heyecanı yaşandı. Seçim sonunda hiç bir aday yönetimde çoğunluğu elde edemedi.

 

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) seçim heyecanı yaşandı. Konya SMMMO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı’yla seçime giden gruplarda gerekli çoğunluk sağlanamadığı için, 3 yıl görev yapacak yeni başkanı önümüzdeki Yönetim Kurulu Toplantısında seçilecek.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Sabah saatlerinde kullanılmaya başlayan oylar saat 17.00’a kadar devam etti.

muhasebeciler-(2).jpg

Sandıkların sayılmasından sonra, Meslekte Birlik Grubu Başkan Adayı Seyit Faruk Özselek, 565, Meslekte Gelişim Grubu Başkanı Abdil Erdal: 530, Meslekte Değişim Grubu Başkan Adayı Celal Emiroğlu: 333, Meslekte Dayanışma Grubu Adayı İbrahim Paparacı 212,  Meslekte İlke Grubu Adayı İbrahim Pekperdahcı 132 oy aldı. 

7 kişilik yönetim kuruluna; Meslekte Birlik Grubu 3 üye, Meslekte Gelişim Grubu 2 üye, Meslekte Değişim Grubu ile Meslekte Dayanışma Grubu birer üye kazandı. Başkanın seçilmesi için, 7 üyeden 4’üne ulaşamayan gruplar, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Yönetim Kurulu Toplantısında yeni başkanı belirleyecekler. Yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında gruplar, gerekli çoğunluğu sağlamak için birleşmeye gidecekler.

YÖNETİM KURULUNA GİRECEK İSİMLER BELLİ OLDU

Gerekli çoğunluğun sağlanamadığı sonuçlarda, önümüzdeki günlerde toplanacak olan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yeni başkanı belirleyecek. Toplam 2 bin 411 üyenin bulunduğu Konya SMMMO’da bin 793 üye oy kullandı.

 

ADAYLARIN  OY SAYILARI

Meslekte Birlik Grubu Başkan Adayı Seyit Faruk Özselek    : 565

Meslekte Gelişim Grubu Başkanı Abdil Erdal                        : 530

Meslekte Değişim Grubu Başkan Adayı Celal Emiroğlu      : 333

Meslekte Dayanışma Grubu Adayı İbrahim Paparacı : 212

Meslekte İlke Grubu Adayı İbrahim Pekperdahcı      : 132

Kullanılan o sayısı                                                     : 1.793

Geçersiz oy sayısı                                                      : 20

 

YÖNETİME GİRECEK İSİMLER

Meslekte Birlik Grubu

Seyit Faruk Özselek

Hasan Bademli

Ali Fahri Aras

 

Meslekte Gelişim Grubu

Abdil Erdal

Abdülkadir Çetin

 

Meslekte Değişim Grubu

Celal Emiroğlu

 

Meslekte Dayanışma Grubu

İbrahim Paparacı

 

muhasebeciler-(4).jpg

STK’LARIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER

23. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Adayların ortak teklifiyle Divan Kurulu Başkanlığı’na TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Yeminli Mali Müşavir Eray Mercan seçilirken Divan Üyeliklerine ise; Nevbahar Çolak Tosun,  Mustafa Sırrı Demirel, SMMM Ömer Doğdu, Yasemin Çağman ve Yusuf Güden seçildi. Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından konuşmalara geçildi.

Yapılan Genel Kurul Toplantısı’na Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Esin Kara, Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, İyi Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, MHP Karatay İlçe Başkanı Remzi Karaarslan, Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı, oda üyeleri ve davetliler katıldı. 5 adayın olduğu ve renkli bir seçim sürecinin yaşandığı Konya SMMMO’da Seyit Faruk Özselek, başkanlık yarışını 565 oy  kazanarak birinci olmayı başardı.   Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, yaptığı konuşmada, STK’ların önemine dikkat çekti. Aydın, “Birey devlete ulaşmada bazen güçlük çekebilir. Bunun için biraz büyümek lazım. Meslek gurupları olabilir, hemşehri gurupları olabilir. Sivil toplum olacak kendilerini kabul ettirecekler. Demokrasilerde olmazsa olmaz siyasi partiler ve STK’lardır. Sorunlarımızın tespiti ve çözüm üretilmesi eğer STK’lar olmazsa sorun olur. STK’lara üye olup sahip çıkmamız gerekiyor. Genel Kurul’un hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KARA: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, kendisinin de Konya SMMMO üyesi olduğunu hatırlattı. Mesleğin sorunlarını iyi bildiğini ve bu sorunların çözümü noktasında TBMM’de çaba sarf ettiğini dile getiren Kara, şunları söyledi, “Milletvekili olduğum ilk gün mesleğim adına ne yapabilirim diye düşündüm. Çünkü 18 yıldır bu mesleğin içindeyim. Bu sıkıntıları sizlerle ben de yaşıyorum. İlk olarak araştırma önergesi verdim ve Türkiye’nin her yerinden sorunlarla ilgili bilgiler geldi. Ben mesleğimle ilgili sorunları dile getirmeye ve meslektaşlarımın sesi olmaya yemin ettim ve bu konuda elimden geleni yapacağım. Mesleğimizle ilgili bazı sorunları maddeler halinde Değerli Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı’nın önderliğinde gelecek haftaki Plan Bütçe Komisyonu’nda gündeme getireceğiz.” şeklinde konuştu.

muhasebeciler-(6).jpg

ÖZSELEK: BAŞARDIK YİNE BAŞARACAĞIZ

Konya SMMMO Başkanı ve Meslekte Birlik Grubu Başkan Adayı Seyit Faruk Özselek yaptığı konuşmada, nezih bir topluluğun oluşturduğu bir odada görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bu süreci birlikte yaşayacağız, hep birlikte en doğru kararı vereceğiz” diyen Başkan Özselek, üyelerden yeni dönem için destek istedi. Özselek konuşmasında şunları söyledi, “Bizden sadece üyelerimiz değil tüm Türkiye yeni bir vizyon istiyor.  Bunun bilincindeyiz. Bu sizin ellerinizde şekillenecek. Unutmayalım ki, büyük işler ve önemli atılımlar, ancak birlikte çalışma ile ortak duygu ve düşüncelerle elde edilebilir. Burada gördüğümüz gibi bizim en büyük gücümüz ve zenginliğimiz bu birlikteliğimizdir. Bu nedenle en büyük isteğimiz mesleğimiz ve meslektaşlarımızın anlaşılabilmesi, verdiği emeklerin karşılığını hem maddi hem de saygınlık şeklinde görebilmesidir.

Sizinle üç yıl boyunca hep çalıştık, ürettik yeni fikirlere odamızı büyüttük. Bugün yeni bir seçimle huzurlarınızdayız. Unutmayalım ki yeni bir seçim, yeni bir gelecek ve yeni bir anlayış demektir. Biliniz ki hepimizin kazanacağı bir senaryo var. Biz bu senaryoyu yazmaya talibiz. Eğer bizleri yetkili kılarsanız birlikte kazanan ve başarılı bir oda olarak fark oluşturacağız. Kaybeden yok kazanan Konya Serbest Mali Müşavirler Odası’dır. Kaybedenin olmayacağı bir başkanlık anlayışını, meslekte birlik ruhunu yaşatarak sürdüreceğiz.”

muhasebeciler-(7).jpg

ERDAL: MESLEĞİMİZİ BAŞARIYA ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Meslekte Gelişim Grubu Başkanı Abdil Erdal da, Konya SMMMO’nun büyük bir aile olduğunu dile getirdi. “Bir taraftan ülkemize ekonomik anlamda katkı sunarken diğer taraftan milletimize hizmet vermekteyiz” diyen Erdal, mesleki zorluklara dikkat çekerek şunları söyledi, “Mesleğimizin gereği olan hizmeti yerine getirirken birçok zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Angarya olarak tabir ettiğimiz birçok iş yüküne maruz kalıyoruz. İsteğimiz meslektaşlarımızın gereksiz iş yükünden kurtularak, daha huzurlu ve rahat bir şekilde mesleklerini icra edebilmeleridir. Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve odamıza en üst seviyede katkı sağlamak, hizmet etmek ve gelişim kazandırmak için yola çıktık. Hep birlikte odamızı ve mesleğimizi başarıya ulaştırmak istiyoruz. Yaşadığımız zorlukları gidermek için yola çıktık. Eğer göreve gelirsek, bizlere vermiş olduğunuz güçle yola devam edeceğiz.”

muhasebeciler-(3).jpg

 

muhasebeciler-(5).jpg

EMİROĞLU: SAMİMİ OLALIM

Meslekte Değişim Grubu Başkan Adayı Celal Emiroğlu da, meslek temsilcilerin birçok isteği olduğuna değindi. Bunlardan birkaçını anlatan ve bu istekleri yerine getirmeyi vaat ettiklerini belirten Emiroğlu şunları kaydetti, “İlçelere de gittim, 4-5 kere gittim. Arkadaşlar şunu istiyor: Atama ile değil seçimle gelen temsilci istiyoruz diyorlar. Temsilcilik seçimle gelmesi gerekir. Samimi olalım, samimi olmazsak bu mesleğin itibarını düşürürüz. Seçimden seçime, aidattan aidata aranan bir meslek üyesi olmak istemiyoruz. Seçimler yokken de halimizin hatırımızın sorulmasını istiyoruz. Gereken yapılacaktır, yapılmalıdır. Herkese her zaman gidilecek, gidilmek zorunda. Biz birlikte çalışacağız, bu koltuğu oturarak değil gezerek dolduracağız. Yapılan eğitimleri ilçelere de götüreceğiz. Biz ciddi araştırma yaparak, etüt ederek projeler sunmaya çalışıyoruz. Projelerin sanal değil ayağı yere basan projeler olması gerekiyor. Bu yönetim kuruluna bir bayan arkadaşı getireceğiz. Krediyle yönetilen bir oda istemiyoruz.”

muhasebeciler-(1).jpg

PAPARACI: ETKİN TEMSİL İSTİYORUZ

Meslekte Dayanışma Grubu Adayı İbrahim Paparacı, TÜMOB’daki temsil sorunlarına ve meslek yasasındaki sıkıntılara dikkat çekti. Bu konuların düzeltilmesi için gayret göstereceklerinin altını çizen Paparacı, şunları söyledi, “30 sene önce meslek yasasımızın içine konulanlar sadece 2007 yılında birkaç revize ile günümüze geldi. Artık 3568 sayılı yasa serbest muhasebeci mali müşavirlere yetmemekte. Ama baştan yazılır ama ciddi dokunuşlar olur bu yasanın revize edilmesi şart. 3 aydır sahalardayız. Bize gelen soru şu: Türkiye’de kaç tane serbest muhasebeci mali müşavir var? 100 bin 105 bin. Kaç tane yeminli mali müşavir var? 4 bin 800. Tezat burada başlıyor. TÜRMOB çatısının 5 tane yeminli mali müşavir ve 4 tane serbest muhasebeci mali müşavirden oluşması bizim için bir eksidir. 108 bin serbest muhasebeci mali müşavir tahminen 1700 civarı delegasyon sağlayacak, 4 bin 800 yeminli mali müşavir tahminen 90 tane delegasyon sağlayacak. Burada bir tezat var. 1700 delegasyon ile neden oradaki temsilcilerimi seçemiyorum neden TÜRMOB çatısında bir serbest muhasebeci mali müşavir oturmuyor? Bunu sorgulamamız lazım. Konya Mali Müşavirler Odası Türkiye genelinde 6. Büyük oda. Konya 30 senedir 2 defa TÜMOB nezdinde temsil edilmiş. Peki 3.’sünü ne zaman yapacağız? Konya odamız ne zaman değerlendirilecek? Biz meslek yasamızın serbest muhasebeci mali müşavirlerin de etkin bir şekilde temsil edilir hale getirilmesini istiyoruz. Haksız rekabet ve tahsilat sorunu var. Büro standartları projesini uygulamaya geçirmeliyiz. Mali tatil sorunu çözülmeli.” Ferit Hepokur-Memleket

Etiketler :