Konya Şeker ailesi bayramlaştı

Konya Şeker ailesi bayramlaştı

Konya Şeker’deki geleneksel bayramlaşma töreni bu sefer bayramın birinci günü gerçekleştirildi.

Daha önceki dini bayramlarda, bayram tatili sonrası ilk mesai gününde gerçekleştirilen ve bu sene bayramın birinci günü yapılan bayramlaşma törenine Konya Şeker çalışanları katıldı.

Üretim binası önünde bayramlaşmak için bir araya gelen çalışanlarla Konya Şeker’in bahçesi adım atılamayacak hale gelirken, kampüs tam bir bayram alanına döndü.

Bayramın birinci günü saat 14.00’te gerçekleştirilen bayramlaşmaya, başta Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk olmak üzere Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetimi Kurulu üyeleri, Holding’in ve iştiraklerin yöneticileri ile çalışanları ve Konya Şeker Mehter takımı katıldı. Başkan Konuk, bayramların birlik, beraberlik ve kucaklaşma günleri olduğunu söyledi. Bayramlaşma sonrası Konya Şeker çalışanlarına hitap eden Konuk, ünlü şair Abdurrahim Karakoç’un “Çift bayram tanırız ışıktan, nurdan/Birisi Ramazan, birisi Kurban.../Ya Rab, bayram eyle bayramımızı/Yıka gönülleri kirden, çamurdan” dörtlüğünü okuduktan sonra Filistin’de, Türkmeneli’nde yaşanan dramlar nedeniyle bayramı bayram gibi kutlayamadığımızı belirterek, “Bir Ramazan Bayramı’na daha ermenin bahtiyarlığını yaşadığımız şu günlerde bir yanımız kederli, bir yanımız buruk, bir yanımız üzgündür. Türkmen kardeşlerimizin yanı sıra, yakın uzak coğrafyalarda başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere yüz binlerce kardeşimizin derdiyle dertlenmiş halde Ramazan Bayramı’nı idrak ediyor, bayramı bir yanımız eksik, gönül gözümüz yaşlı kutluyor, yaşadığımız burukluğun çaresinin de yine bayramlarla esen manevi iklimin hayatın her alanına nüfuz etmesiyle mümkün olduğunu biliyoruz. Biz Konya Şeker ailesi olarak huzurun bayraktarıyız” dedi.

BÜYÜMEKTEN KEYİF ALAN BİR AİLEYİZ

Konya Şeker ailesinin her bayramı daha da büyük bir aile olarak karşıladığını belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, konuşmasında özetle şunları söyledi;

“Bu aile yakın geçmiş Ramazanlarında tek bir yerde toplanıp iftar edebiliyordu. Şimdi ne salonlara ne mekânlara sığmıyoruz. Bu sene 5 ayrı kampüste şirket iftarımızı yaptık. Konya Şeker ailesinin Kangal Kampüsünde çalışan kardeşlerimiz hariç bütününü ancak Bayram’da, burada bir araya getirebildik. Ancak görüyorum ki ileriki yıllarda burası da bayramlaşma için bize yetmeyecek. Biz bu büyümeden keyif alan, bu büyümenin tarladaki karşılığını düşündükçe mutlu olan bir aileyiz. Biz bayramların rahmet ve bereketini 365 gün bu topraklarda, bu toprakların sahiplerine sunmak isteyen geniş bir aileyiz. Bizim vazifemiz, bayramların bereketini ve rahmetini milletimizin sofrasından ve hanesinden eksik etmemektir. Ramazan Bayramı’nızı tekrar tebrik ediyor, huzur, bereket ve sağlıkla karşılayacağımız nice bayramlara daha da büyümüş ve büyütmüş bir aile olarak, erişmeyi, Yüce Allah (C.C)’ın nasip etmesini temenni ediyorum.” Konya Şeker bünyesinde oluşturulan Mehter Takımı bayramlaşma sonrasında verdiği konserle katılımcılara duygulu anlar yaşattı.