“Konya sanayisinin özgüveni arttı”

“Konya sanayisinin özgüveni arttı”

Konyalı bir grup sanayici ve iş adamı, Konya Sanayi Odası ve ASKON’un işbirliğiyle Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük otomotiv yedek parça fuarı Automechanika Frankfurt 2014’ü ziyaret etti

 27 firmadan 33 sanayici ve işadamının katıldığı KOSGEB destekli programda, ikili iş görüşmeleri de yapıldı. Fuarda ayrıca 43 Konyalı firma da stant açarak, ürünlerini sergiledi. Böylece Konya, Automechanika Frankfurt 2014’te Türkiye’den en fazla stant açan ikinci şehir oldu. 

İki yılda bir düzenlenen fuarı değerlendiren Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve gezi heyeti Başkanı Hüseyin Keleş, Automechanika Frankfurt’un otomotiv sektörü için önemli bir fuar olduğunu, KSO ve ASKON işbirliğiyle buraya yapılan ziyaretin sektör açısından oldukça verimli geçtiğini anlattı. 

Fuarda ayrıca bazı Konyalı firmaların stant açarak ürünlerini tanıttıklarını, Konyalı bir sanayici olarak bundan gurur duyduklarını belirten Keleş, “Bugün Konyalı sanayicilerimiz sanayideki kalitesiyle, rekabet gücüyle dünyanın en önemli sanayi ülkelerinden biri Almanya’da fuara katılarak ürünlerini tanıtıyorlar. İstanbul’dan 91 firmanın stant açtığı fuarda, şehrimizden de 43 firma stant açarak Bursa ile beraber ikinciliği paylaştı. Bu Konya sanayisinin kalitesinin yanı sıra, özgüveninin de arttığının açık bir göstergesidir. Fuarda Konyalı sanayicilerimizi görmekten gerçekten gurur duyduk” dedi.  Keleş, fuar ziyaretinin yanı sıra Konyalı firmalarla Almanya’daki Rhein Main Necker Otomotiv Kümesi üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri de yapıldığını sözlerine ekledi. 

ÖNEMLİ KAZANÇLAR

KOSGEB destekli olarak gerçekleştirilen organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan ASKON Konya Şube Başkan Yardımcısı Uğur Camgöz de, fuar ve iş gezisi organizasyonunun oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, “Konya Sanayi Odası işbirliğiyle Almanya’ya gerçekleştirilen fuar ve iş gezisi üyelerimizin ihracat bağlantıları kurabilmesi, yurtdışı firmalarla işbirliği imkânları yakalayabilmesi ve yurtdışı pazarları tanımaları açısından çok verimli oldu. İnanıyorum ki, bu programda gerçekleşen iş görüşmeleri ve fuar organizasyonu sanayicilerimizin ticari bağlantılarına önemli kazançlar sağlar” şeklinde konuştu.

KSO ve ASKON’un organizasyonuyla fuarı ziyaret eden firmalar: Akay Model Kalıp, Konpar Dış Ticaret Makine ve Otomotiv, Urgan Kardeşler Otomotiv, Nursan Gıda Otomotiv, Hemko Hidrolik, Seçkinler Metal Sanayi, Meydan Otomotiv, Anka Kalıp ve Üretim Sanayi, Makparsan Endüstriyel Otomotiv, Ümit Otomotiv Sanayi, Federal Otomotiv, Hipomak Hidrolik, Yepar Otomotiv Sanayi, İsfur Otomotiv, Dedeoğlu Taşlama ve Torna, Arıcıoğlu Torna Motor Makine, Arskar Otomotiv, Voldi Otomotiv, K-Metal Otomotiv, Başaran Motor Rektifiye, Kağan Döküm, Doğsan, Nursan Döküm, Özsay Rovelsan, Çobanoğlu Otomotiv, Con-Tasan, Motaysan Ayna.

Automechanika Frankfurt 2014’te stant açan Konyalı firmalar: Altunpar Otomotiv Ins. Nak. Petrol Ürünleri, Anka Kalıp ve Üretim, Arçek İnsaat Tekstil  Otomotiv, Aydınlar Yedek Parça, Aydınsan Fren Cırcırları ve Otomotiv, Dikmen Otomotiv Dököm, Buyuk Eker Bijon, Erdiren Dişli ve Makine, FA-ME Otomotiv Döküm Makine, Geçgel Makine, GENMOT Genel Motor Grank Saft Endüstri, G.R.M. Otomotiv Dış Ticaret, Güneş Motor Supapları,Hars Makina Otomotiv Yedek Parça İmalatı, IFN Yüksel Lastik Otomotiv, İsfur Otomotiv Elektronik, Kaçmazlar Otomotiv, Kentpar Otomotiv ve Makine, Kısmet Diesel, Koneks Piston and Liner Manufacturing Company, Konpar Dış Ticaret Makina ve Otomotiv, KSP Automotive Spare Parts-Machine Tool CO., Kurtsan Otomotiv, Mogesan Motor Gömlek Piston, Moniva Otomotiv ve Gıda Sanayi, Motomar Dış Ticaret, Murat Otomotiv, Nailsan Isıtma Bujileri, Natamak Oto Sanayi, Özerdem Makina Sanayi, Rotpar Otomotiv,  Seçkinsan Dingil Sanayi, Serhat Kompozit Oto Yedek Parça,  Sonne Piston Otomotiv Makine, Tekno Vizyon Otomotiv, Uygur Otomotive Euro Truck and Bus Spare Parts, Vaden & Yps İç ve Dış Ticaret, Yavuzsan Otomotiv Sanayi, Yeni Arcek IC ve Dış Ticaret, Yeni Özkaptan Yedek Parça, Yumak Otomotiv, Yurtsan Otomotiv Metalurji.