Konya Sanayi Odası'ndan yurt dışı atağı

Konya Sanayi Odası'ndan yurt dışı atağı

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, 2024 yılının ilk meclis toplantısında, zorlu ekonomik koşullara rağmen Konya'nın üretim ve ihracattaki başarı yolculuğunu sürdürdüğünü vurgulayarak, odanın gelecek projelerini ve faaliyetlerini meclis üyeleriyle paylaştı.

Konya Sanayi Odası (KSO), 2024 yılının ilk meclis toplantısında Başkan Mustafa Büyükeğen, Konya'nın daha güçlü ve rekabetçi bir sanayi şehri olma hedefine odaklanarak ekonomideki zorlu şartlara rağmen üretim ve ihracattaki başarı yolculuğunu sürdürdüğünü belirtti.

Büyükeğen, meclis üyelerine odanın 2024 projelerini, faaliyetlerini, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları ile sektörlere yönelik çalışmalarını aktardı. 2023 ekonomisini değerlendiren Büyükeğen, Konyalı sanayicilerin yatırım, üretim, istihdam ve ihracata devam ettiğini vurgulayarak, geçtiğimiz yıl 195 ülkeye 3 milyar 306 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konya Sanayi Odası'ndan yurt dışı atağı

Başkan, "İhracatçı firma sayımız, 2023 sonunda 3 bin 481'e ulaştı. Makine ve aksamları sektörümüz yüzde 25,3, otomotiv endüstrisi yüzde 24,4, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörümüz ise yüzde 12,5 oranında ihracat gerçekleştirdi. Konya, 4 bin 86 kapasite raporu ile en fazla kapasite raporu düzenlenen 5. şehir oldu." dedi.

Büyükeğen, Konya Sanayi Odası'nın yurt dışındaki atılımlarını da açıkladı. 2024'te Almanya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde fuarlar düzenleyeceklerini belirten Başkan, Rusya, Özbekistan, Almanya, Kenya gibi ülkelere yurt dışı iş forumları ve ikili iş görüşmeleri organize edeceklerini ifade etti. Ayrıca, dış ticaret, teknik ve finansal konularda eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Konya Sanayi Odası'ndan yurt dışı atağı

Otomotiv sektöründeki büyük dönüşüme de değinen Büyükeğen, Konya Sanayi Odası tarafından düzenlenecek OSEG Konferansı'nda sektör otoritelerinin buluşacağını açıkladı. Otomotiv sektöründeki değişimle ilgili fırsatlar ve tehditleri ele alacakları konferansın yanı sıra, Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi'nin üçüncüsünü gerçekleştireceklerini belirtti.

Başkan, konuşmasının devamında odanın aylık faaliyetleri hakkında da bilgiler vererek, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. Konya Sanayi Odası, 2024'te güçlü bir ekonomi için kararlılıkla hareket etmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.