Konya Sanayi Odası, hizmet kalitesini yeniden tescilledi

Konya Sanayi Odası, hizmet kalitesini yeniden tescilledi

2012 yılında akreditasyon denetiminden 65 tam puan alarak ‘A Mükemmel’ seviyesinde akredite olan Konya Sanayi Odası, hizmet kalitesini yeniden tescilleyerek Türkiye’nin en başarılı odaları arasında yerini aldı

. Odanın sertifikasını Meclis Başkanı Tahir Şahin ve Genel Sekreter Sedat Taşkazan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde, 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni düzenlendi. Törende yeni akredite olan oda ve borsalar ile akreditasyon belgelerini yenileyen oda ve borsalara belgeleri verildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törende Konya Sanayi Odası da Akreditasyon Sertifikası’nı yenileyerek hizmet kalitesini tescilledi.

DÜNYA STANDARTLARI ÜZERİNDE HİZMET
11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 233'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiğini dile getirerek, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 233'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu.
“SORUN SADECE EKONOMİK DEĞİL”
Konuşmasında ekonomiye ve Türkiye’nin çevresinde yaşananlara da değinen Hisarcıklıoğlu, yakın coğrafyada yaşanları üzülerek takip ettiklerini, bölgenin zor bir dönemden geçtiğini, özellikle Suriye ve Irak'taki gelişmelerin bölgedeki tüm dengeleri değiştirdiğini söyledi. Yaşanan terör olaylarının etkilerinin özellikle bölgedeki iş camiası tarafından çok derinden hissedildiğini de dile getiren Hisarcıklıoğlu, bunun sadece bir ekonomik sorun olmadığını sözlerine ekledi.
“BÜROKRASİYİ AZALTMA MÜCADELESİ VERİYORUZ”
Hisarcıklıoğlu’nun ardından söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, oda ve borsaların başarısından övgüyle bahsederek, bakanlık olarak iş dünyasının ihracatını ve gelişimini hızlandırmak için bürokrasiyi azaltma mücadelesi verdiklerini vurguladı. "Milletin efendileri değil, hizmetkarı" olduklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.