Konya Robofest'te ödüller sahiplerini buldu

Konya Robofest'te ödüller sahiplerini buldu

Konya'nın merkezi Karatay İlçe Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Konya Robofest Robot Yarışması, 101 okuldan 761 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Yarışmada, farklı kategorilerde dereceye girenler ödüllerini aldı.

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatay Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işbirliğiyle organize edilen "Konya Robofest Robot Yarışması," büyük bir katılım ve heyecanla tamamlandı. Konya'nın 11 ilçesinden 52 ortaokul, 44 lise ve 5 BİLSEM'den toplamda 101 okulda eğitim gören 761 öğrenci ile 203 danışman; 417 robot ve projesiyle yarışmaya katıldı.

Konya Robofest'te Ödüller Sahiplerini Buldu

Konya Robofest Robot Yarışması kategorileri

Yarışma, Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Sctrach ile Oyun Tasarımı Yarışması, Yazılım Yarışması, Dönüşüm Robotu Yarışması, Serbest Kategori Yarışması, Yumurta Toplayan Robot Yarışması, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Tarım ve Afet Yönetimi Yarışması, İHA-Drone Yarışması ile Sünger Bob Yarışması kategorilerinde gerçekleşti.

Konya Robofest'te Ödüller Sahiplerini Buldu

Konya Robofest'te dereceye giren öğrenci, danışman ve okullara ödülleri, Karatay Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Ödül törenine Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan gibi önemli isimler katıldı.

Konya Robofest'te Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışmanın kazananları

Konya Robofest çerçevesinde Çizgi İzleyen Robot Yarışması'nı Süleyman Çelebi Ortaokulu, Sctrach ile Oyun Tasarımı Yarışması'nı Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Yazılım Yarışması'nı Karatay BİLSEM gibi okullar kazandı. Ayrıca, yarışmanın genelinde en yüksek puanları toplayan okullara 3D Yazıcı hediye edildi.

Konya Robofest'te Ödüller Sahiplerini Buldu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yarışmaya katılan ve dereceye giren herkesi tebrik ederek, "TEKNOFEST'in izinde ilerleyen ROBOKARATAY projemizin 3'üncü yılında Konya Robofest'i tamamladık. Konya Robofest'e katılan ve dereceye giren bütün okullarımızı, öğretmenlerimizi, danışmanlarımızı, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Belediye olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.