Konya Otomotivde Büyük Buluşmaya Ev Sahipliği Yapacak

Konya Otomotivde Büyük Buluşmaya Ev Sahipliği Yapacak

Yerli otomobil yatırımına ev sahipliği yapmaya talip olan iller arasında yer alan Konya, şimdi de dünya otomotiv sektörünü buluşturmaya hazırlanıyor.

Yerli otomobil yatırımına ev sahipliği yapmaya talip olan iller arasında yer alan Konya, şimdi de dünya otomotiv sektörünü buluşturmaya hazırlanıyor. Konya Sanayi Odası tarafından 28-29 Mart’ta düzenlenecek 5. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği (OSEG) konferansına Almanya, İspanya, Hindistan, İran, Güney Afrika, Fas ve Romanya gibi pek çok ülkeden otomotiv sektöründe duayen isimlerin katılacağı bildirildi.

foto_1_kso-baskani-memis-kutukcu-copy.jpg

OTOMOTİVDE SÖZ SAHİBİ ÜLKELERDEN KATILIM OLACAK

Konferans ile ilgili bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, 2010 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen OSEG konferanslarının 5.si için yoğun bir hazırlık dönemi içerisinde olduklarını ifade ederek, “Odamız tarafından ilki 2010 yılında düzenlenen uluslararası OSEG konferansları artık sektör tarafından kabul görülen, referans bir çalışma haline geldi. Bu yıl 5.sini 28-29 Mart’ta Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenleyeceğimiz konferansın ana teması ‘Otomotivde Yenilikçi Teknolojiler’ olacak. Konferansımızda Türkiye’deki önemli otomotiv sanayi temsilcilerinin yanı sıra, Almanya, İspanya, Hindistan, İran, Güney Afrika, Fas ve Romanya gibi pek çok ülkeden de katılımcılar olacak. İki gün boyunca devam edecek konferansta sektörde yaşanan son gelişmeler ve yeni teknolojiler konuşulacak” dedi.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SERGİSİ AÇILACAK

Konferans kapsamında bir de elektrikli araç sergisi açılacağı bilgisini paylaşan Kütükcü, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Konyalı sanayicilerin konferansın ikinci gününde ikili iş görüşmeleri (b2b) yapacaklarını kaydetti.

memis-kutukcu-001.jpg

YENİ İŞ BAĞLANTILARI KURULUYOR

Öte yandan, 5.OSEG konferansı dört oturumdan oluşacak. Oturum başlıkları ise; Türk otomotiv sanayinde üretim-tasarım-marka, yeni nesil otomotiv teknolojileri, küresel otomotiv sektörü ve geleceğin iş modelleri olurken Konya’da beşincisi düzenlenen konferans sonrasında gerek Türkiye pazarı gerekse de dünya pazarı temsilcileriyle ikili görüşmeler yapılarak karşılıklı iş bağlantılarının olacağı öğrenildi. M. Ali Elmacı – Memleket

giv-memis-kutukcuu--(16).jpg