Konya OFİD kuruldu

Konya OFİD kuruldu

Konya Okul Formaları İmalat ve Satıcıları Dayanışma Derneği kuruldu.

Başkan Mehmet Serin 475 bin öğrencinin bulunduğu Konya’dan başlattıkları bu çalışmayı ülke çapına yaymak istediklerini söyledi.  

2011 yılında Konya Okul Forma İmalat ve Satıcıları Birliği Adıyla bir araya gelen forma satıcıları birliği resmileştirerek dernek çatısı altında bir araya geldi ve ilk toplantısını yaptı. Başkan Mehmet Serin, Konya'da orta öğretimde eğitim gören 475 bin öğrencinin okul giyimi konusunda isteklerinin kıyafete yansıması, sağlıklı ve kolay temizlenebilen, güncel modeller hazırlama çabasında olduklarını söyledi. Serin, “derneğimizi kurarken 'kontrolsüz güç güç değildir' mantığını ön planda tuttuk. Sektördeki olumsuzlukları toplantı ve eğitim seminerleri ile masaya yatıracağız, çözüm üreteceğiz, birlikte hareket etmeyi şiar edineceğiz. Daha kaliteli ürünler üreterek Velilerin OFİD üyesi işyerlerinden alışveriş yapmasını sağlayacağız” dedi.

 

Yalnızca Konya değil, Karaman ve Antalya gibi şehirleri de kapsayacak çalışmalar yapacaklarını anlatan Serin, serbest kıyafet konusunda alınan karardan vazgeçilmesinin önemine de dikkat çekti: “2013 Temmuzu’nda çıkan yönetmelikte kıyafet belirleme yetkisi velilere bırakıldı. Konyamızda yapılan anket sonuçlarına bakıldığında % 98 gibi bir çoğunluk, yani 350 okuldan 340’ı forma giyme kararı aldı. Formanın aidiyet duygusunu geliştirdiği, öğrencilerimizi daha dikkatli davranmaya yönlendirdiği, serbest kıyafetin serbest davranışı da beraberinde getirdiği anlaşılmış oldu”

OFİD’in kurucular kurulunda Serinler, Madenler, Göral, Oskar, Ayteks, Çumralılar, Özcan, Çölbay ve Burcu Ecem firmaları yer aldı.