Konya Milletvekili Baloğlu'ndan hava ambulansı müjdesi!

Konya Milletvekili Baloğlu'ndan hava ambulansı müjdesi!

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, yeni ihale ile Konya’ya tahsis edilen hava ambulansının Konya’ya teslim edildiğinin müjdesini verdi

Baloğlu, Konya’ya 2009’dan 2013’e kadar en ücra köylere kadar hizmet veren hava ambulanslarının sağlıkta yeni bir dönemi başlattığını hatırlattı ve ekledi: ‘Hava ambulanslarının ilkinin Konya’ya tahsisi, bakanlığımızın şehrimize verdiği değerin en güzel göstergesidir’ dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni ihalesi ile Konya’ya tahsis edilen hava ambulansı Konya’ya teslim edildi.

Müjdeyi Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu verdi. Baloğlu, yaptığı yazılı açıklamada 2 Eylül 2009’da Konya’da hizmet vermeye başlayan hava ambulanslarının yeni ihalesinin yapıldığını ve Konya’nın yeni hava ambulansına kavuşan ilk şehirlerden birinin olduğunu aktardı. 

Konya’nın sağlık alanında birçok önemli hizmet aldığını ve yatırımlarla Konya’nın sağlıkta önemli bir konuma geldiğini dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, yeni ihale ile Konya’nın hava ambulanslarının tahsis edildiği ilk şehirlerden biri olması dolayısıyla Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti.

Öte yandan 2 Eylül 2009 itibari ile 11 Ağustos 2013’e kadar kesintisiz Konyalının hizmetindeki hava ambulansı, 4 yıl boyunca 820 vakaya müdahale etti. Söz konusu vakalarda ambulans, toplamda 1428 saat uçuş yaparak önemli bir hizmete imza atmış oldu.

Konya’ya tahsis edilen ve çağrı adı HAVA42 olan yeni hava ambulansının ekibinde 3 pilot, 2 doktor, 2 paramedik ve 1 de teknisyen görev yapıyor.