Konya metrosunda flaş gelişme!

Konya metrosunda flaş gelişme!

AK Parti Konya milletvekili Ziya Altunyaldız, "Necmettin Erbakan Üniversitesi-YHT Garı hattı proje çizimleri bu ay sonuna bitiyor" şeklinde açıklama yaptı.

Proje ihalesi geçtiğimiz aylarda  tamamlanan 45 kilometrelik Konya Metrosu için bakanlık ve yüklenici firma yetkilileri Konya’ya gelerek Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin yetkilileri ile birlikte ring hattı güzergahında inceleme yapmış ve istasyonların ve depo alanının konumları netleştirilmişti.

TBMM Enerji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya milletvekili Ziya Altunyaldız yaptığı açıklamada, "Konya Metrosu Proje Çizim Firması YK Başkanı Celal Akın ile görüştüm. Necmettin Erbakan Üniversitesi-YHT Garı hattı proje çizimleri bu ay sonuna bitiyor" ifadelerine yer vererek Konya'yı heyecanlandırdı.

Bilindiği üzere, Bakanlar Kurulu Kararı ile ulaşım ana planında öngörülen Selçuk Üniversitesi Kampüs - Beyhekim - Yeni YHT Gar - Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattı (Kampüs Hattı) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi - Yeni YHT Gar - Fetih Caddesi - Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattının (Ring Hattı) Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nca devralınmasına karar verildi.

memleket.com.tr