Konya Metrosu yatırım programına alındı

Konya Metrosu yatırım programına alındı

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Metrosunun, Yüksek Planlama Kurulu kararıyla 2017 Yılı Yatırım Programına alındığını belirterek, ihale çalışmalarının başladığı müjdesini verdi.

Konya Metrosunun yatırım programına alındığını söyleyen Ziya Altunyaldız, “Yüksek Planlama Kurulu kararı ile 21 kilometre uzunluğundaki Necmettin Erbakan Üniversitesi - YHT Garı - Meram hattının yapım işleri 2017 yılı yatırım programına alındı. Yapım bedeli 2,9 milyar TL olan hattın ihale çalışmaları tamamlanmak üzere. İnşallah 2017 yılının son çeyreğinde ilk kazma vurulmuş olacak” dedi.

NECMETTİN ERBAKAN- MERAM HATTI 22 İSTASYON OLARAK PROJELENDİRİLDİ

Konya’ya gelen raylı sistemlerin önemine değinen Altunyaldız, “Raylı sistemin ilk Konya’da başlamış olması 80’li yıllarda büyük bir adım ve gelişmeydi. Bugün geldiğimiz noktada ulaşımda bir ileri aşamayı, metroyu kucaklamaya hazırlanıyoruz. İki hattan oluşan metro projesinin Necmettin Erbakan Üniversitesi- YHT Garı- Meram hattı 22 istasyon olarak projelendirildi ve proje çalışmaları tamamlanıp onaylandı” şeklinde konuştu. 23,9 km uzunluğundaki Kampüs-YHT Garı-Meram Hattına ilişkin çalışmaların da hızla devam ettiğini ifade eden Altunyaldız, ön güzergah çizimlerinin tamamlanmak üzere olduğu bilgisini verdi.

KONYA’DA ULAŞILMAYACAK YER KALMAYACAK

Konyalı hemşehrilerinin günlük hayatında çok önemli yerleri olan üniversiteleri, hastaneleri, kamu kurumlarını birbirine bağlayan Metro Projesinin Konya’nın prestij projesi olduğunu belirten Altunyaldız, Türkiye’de sayılı ilde bulunan metro konforuna Konya’nın ve Konyalı hemşehrilerinin de önümüzdeki birkaç sene içerisinde kavuşacağını ifade etti. Toplamda 45 kilometre olan metro hattının tamamlanması ve Büyükşehir Belediyesince entegre raylı sistemin de hayata geçirilmesiyle birlikte Konya’da tren konforuyla ulaşılmayacak yer kalmayacağını vurgulayan Altunyaldız, metro hattının yüksek hızlı trenle de entegrasyonun sağlanacağını söyledi