Konya Makine Fuarı törenle açıldı

Konya Makine Fuarı törenle açıldı

Konya’nın ikinci büyük fuarı olan Konya Makine Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen Konya Endüstri Zirvesi 4 ayrı fuara ev sahipliği yapıyor. KTO Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen Konya Endüstri Zirvesi fuarlarının açılışı gerçekleştirildi. KONMAK, Konya Sac İşleme Teknolojileri, İSKON ve KONELEX 2016 fuarlarında 24 ülkeden 500 firma stant açtı. Fuarları 60 binin üzerinde ziyaretçi bekleniliyor.

Fuarların açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın tarım şehri iken, süreç içerisinde tarım makineleri üretmeye başladığını böylelikle makine sektöründe ilerleme kaydettiğini söyledi. Başkan Öztürk, “Türkiye’nin ihracatında makine sektörünün payı yüzde 10, Konya’nın ise ihracatında makine sektörü yüzde 33 paya sahip. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracatın 100 milyar dolarını makine sektörünün yapması hedefleniyor. Bu ise makine sektörünün payının yüzde 20 olacağını gösteriyor. Konya makine sektörünün ise bugünden bu yüzde 20’lik hedefin çok çok üzerinde bir ihracat yaptığını görüyoruz. Bugün makine üretiminde ülkemizin ilk şehirleri arasında yer alan Konya’nın yakın gelecekte makine yapan tezgah üretiminde de ilk sıralara geleceğini söyleye biliriz. Konya gelecekte takım tezgahları sektöründe de büyüme kaydedecektir. Fuarımız bu hedef için önemli rol oynayacaktır. Konya endüstri zirvesi adı altında açılışını yaptığımız 4 fuarımızın ziyaretçi hedefi 60 bin rakamını aşmaktır. Bu rakam Konya ekonomisine katkı sağlayan bir fuarımızın daha açılışını yaptığımız göstermektedir” dedi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de, “2015 yılında Türkiye makine sektörünün toplam ihracata oranı yüzde 8,6. Konya makine sektörünün toplam ihracata oranı ise yüzde 33,4. Yani Konya ihracatının lokomotif sektörü makine sektörü. Evet, makine ve aksamları sektörümüz 2014 yılının ocak ayından bu yana 28 aydır konya ihracatında kesintisiz olarak birinci sırada. 2001 yılında 107 milyon doalr ihracat yapan Konya’da geçtiğimiz yıl makine ve aksamları sektörü tek başına 190 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Bir süre stantları gezen protokol üyeleri katılımcı firmalarla görüşerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezinde açılışı gerçekleştirilen KONMAK, Konya Sac İşleme Teknolojileri, İSKON ve KONELEX 2016 fuarları 4 gün boyuncu ziyarete açık kalacak.