Konya, kardeşlik örneği gösteriyor

Konya, kardeşlik örneği gösteriyor

Konya İHH, ‘’Komşuluk Hakkı İçin’’ isimli kampanyası kapsamında komşu ülke Suriye’ye 100 bin iftarlık kumanya paketi gönderecek.

Konuyla alakalı basın açıklaması düzenleyen Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Peygamber Efendimiz'in veda hutbesindeki '’Arap'ın Arap olmayana, beyaz derilinin siyah derili üzerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.'’ öğüdü çerçevesinde O'nun ümmeti olarak her türlü söylem ve fiillerimizde ırkçılık değil kardeşlik, menfaat değil hayrı önde tutmaya gayret ediyoruz.” dedi.

ÜMMET BİLİNCİNDE KARDEŞLİK SOFRALARI

Savaştan, baskıdan ve işkenceden dolayı Halep’ten göç etmek zorunda ve Türkiye sınırında bulunan Suriyeli mazlumlara insani, İslami ve vicdani olarak kucak açmanın gerekliliğine değinen Uysal, “Konya İHH olarak dünyanın neresinde bir mazlum varsa elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede Suriye’ye 100 bin iftarlık kumanya göndereceğiz. Kumanyalarımızın içinde konserve, ekmek, meyve suyu, cezerye ve içme suyu bulunuyor.
‘’ diye konuştu.

KONY DÜNYA ÖLÇEĞİNDE ÖNEMLİ

Basın açıklamasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, “ Özellikle bugün geldiğimiz noktada dünyanın 136 ülke ve bölgesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Birçok ülkede yetimler ve muhtaçlar yararına çeşitli kalıcı eser ve projelerle insanlığa hizmet etmeye devam ediyoruz. Maalesef son günlerde içimizi acıyan Suriye’de yaşanan yoğun göç ve insani trajediye tüm dünya gözlerini kapadı. Lakin bizler orada yaşayan mazlum halkın her zaman yanında olacağız.

Şu anda Acil Yardım ekibimiz bölgede yoğun bir şekilde sınır hattında bulunan muhtaçların mağduriyetlerini gideriyorlar. Her gün 30 bin kişiye sıcak yemek dağıtımımız devam ediyor. En büyük arzumuz bu vahşetin biran evvel son bulmasıdır.’’ dedi.

Aynacı, son olarak Konya İHH tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin dünya ölçeğinde büyük gerçekleştirildiğini ve bunun küresel anlamda kardeşlik teşkil etmesi bakımından Konya’yı çok farklı bir noktaya getirdiğini söyledi.