Konya İş Dünyasından Barış Pınarı Harekâtına tam destek

Konya İş Dünyasından Barış Pınarı Harekâtına tam destek

Konya iş dünyasından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzey bölgesinde terör unsurlarını etkisiz hale getirmeye yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtına destek açıklaması yapıldı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü tarafından yapılan ortak açıklama şu şekilde:

“Türkiye, Suriye’de başlatılan iç savaşın en başından bu yana bölgenin istikrarının korunmasını istemiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerek Suriye’de kalıcı barışın sağlanması gerekse terör örgütlerinin yok edilmesi ile ilgili Türkiye’nin kararlı tutumunu her platformda en gür şekilde ifade etmiştir. Ancak tüm söylemler ve diplomatik girişimler yakın coğrafyamızda terörle ilgili uluslararası bir çözüm üretememiştir. Ve Türkiye bu noktada, kendi güvenliği ve bölgenin güvenliği ile ilgili, tıpkı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında olduğu gibi uluslararası hukuktan doğan meşru hakkını kullanarak Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Konya iş dünyası olarak ülkemizin ve bölgemizin huzurunu, bekasını tehdit eden terör örgütlerine karşı yapılan Barış Pınarı Harekâtını tam destekliyoruz. 

Millet olarak çok defa tecrübe ettik ki, bir coğrafyada sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi, üretimin ve refah seviyesinin güçlenebilmesi için güven ve istikrar en temel şarttır. Bu noktada devletimizin güven ve istikrar ortamını güçlendirecek, huzuru kalıcı bir şekilde tesis edecek her türlü haklı mücadelesini desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. İnanıyoruz ki; Suriye’nin kuzeyinde yürütülen harekât, hem bölgeyi hem de Türkiye’yi terörden temizleyerek, daha huzurlu ve güvenli hale getirecektir. Gün bizim için birlik olma günüdür. Ayrıca bugüne kadar terörle mücadelede vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Konya iş dünyası olarak, bu kutlu mücadelede dualarımız ve desteğimiz kahraman Mehmetçiklerimizle birliktedir. Allah tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Ordumuzu muzaffer eylesin.”