Konya iş dünyası 24 Haziran'ı değerlendirdi: REFORMLAR İÇİN FIRSAT!

Konya iş dünyası 24 Haziran'ı değerlendirdi: REFORMLAR İÇİN FIRSAT!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran 2018'e alınması iş dünyasını da etkiledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran 2018'e alınması iş dünyasını da etkiledi. Erken seçimi değerlendiren Konya iş dünyası ekonominin rahatlaması adına doğru bir tarih olduğunu söylediler.

 

Türkiye'deki en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan erken seçim kararıyla ilgili Konya'daki iş dünyası da değerlendirmelerde bulundu

konya-is-dunyasi-kutukcu.jpg

‘24 HAZİRAN SEÇİMLERİ KÖKLÜ REFORMLAR İÇİN BİR FIRSAT’

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tarihi 24 Haziran olarak açıklanan seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin yaşadığı tüm olumsuzluklara ve 15 Temmuz gibi Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanetine rağmen ekonomide iyi bir performans gösterdiğini ancak bu performansın kalıcı hale gelebilmesi için daha köklü reformlar yapılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Kütükcü, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin bu reformların hayata geçirilebilmesi için bir fırsat oluşturacağını kaydetti. 

Seçimlerin ardından Türkiye’nin sadece ekonomide değil, her alanda yeni bir rotaya gireceğini aktaran Kütükcü, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurgu yaptığı gibi Türkiye 16 Nisan referandumunda bir yönetim değişikliğinin kararını verdi. Ancak milletimizin bu kararı henüz uygulamaya geçmedi. Milletimizin daha güçlü, ekonomisi daha sağlam bir Türkiye kararının hayata geçebilmesi için önümüzdeki seçimler bir fırsat olabilir. İş dünyası olarak seçim kararını ve zamanlamasını, ülkenin seçim gündeminden bir an önce kurtulması, yerli ve uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenlerinin pekiştirilmesi açısından doğru buluyoruz. Türkiye kurulacak yeni sistemle inşallah gelecekle ilgili daha sağlam adımlar atacaktır. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Allah milletimizin yolunu açık etsin”

 

konya-is-dunyasi-ozturk.jpg

MİLLET KARARINI 16 NİSAN'DA VERMİŞTİ

16 Nisan'da zaten milletin kararı verdiğini hatırlatan TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 'bu kararı geciktirmek Milli İradeyi geciktirmek anlamına gelmekteydi' dedi. Öztürk, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz Salı günü gündeme getirdiği erken seçim teklifinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu değerlendirilmesi ve seçimlerin 24 Haziran tarihinde yapılması kararı iş dünyası adına olumlu bulmaktayız. Milletimiz geçtiğimiz sene 16 Nisan referandumu ile Türkiye’de milli iradeye dayalı sistemi istediğini zaten ilan etmişti. Referandumun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala eski sistemin devam etmesi ve önümüzde bir yıldan da uzun bir zaman olması milletin iradesini geciktirmek anlamına gelmekteydi. Seçim kararı alarak millete gitmek, milli iradeyi ön plana alan yeni sistemimiz için değerli bir karardır. İş dünyası olarak da bu kararın piyasaları rahatlatacağını düşünmekteyiz. İş dünyasının azmi ile büyüme rekorları kıran Türkiye ekonomisi bu kararla daha da moralli bir şekilde yoluna devam edecektir. Kararın ülkemiz ve milletimiz adına hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

 

konya-is-dunyasi-okka.jpg

OLUMLU KARŞILIYORUZ

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka da seçimlerin erken tarihli yapılmasının iş dünyasını rahatlatacağının söyledi.  Daha önceki tarihlerde seçimlerin olmasının iş dünyasında yatırımları etkileyeceğini söyleyen Okka, “Seçimlerle ilgili erken seçimin gündeme gelmesinden dolayı seçimlerin bu kadar kısa bir sürede yapılacak olmasını iş dünyası olarak olumlu karşılıyor ve destekliyoruz. Erken seçimlerin gündeme gelmesi ekonomimize olumsuz yansıyabilirdi ama çok kısa sürede gerçekleşecek olmasına ekonomimiz de olumlu cevap verecektir. İş dünyası olarak istikrar ve güven ortamı bizim olmazsa olmazımız. Bu seçimlerin bir an evvel yapılacak olması, sonra da işimizle ilgilenecek ve normal gündemimize dönecek olmamız bizim için çok büyük bir avantaj” dedi.

konya-is-dunyasi-yildirim.jpg

ERKENE ÇEKİLMESİ DOĞRU KARAR

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ise seçim tarihinin olabildiğince erkene alınmasının yerinde ve doğru karar olduğunu söyledi. Erken seçim yapılacaksa da bu tarihin daha geç olmasının iş dünyasını daha çok yıpratacağını söyleyen Yıldırım, erken tarihe alınmasının iş dünyasını çok rahatlattığını dile getirdi. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin ortadaki belirsizlikleri de kaldırdığını söyleyen Yıldırım, “Alınan seçim kararını olumlu buluyorum. İş dünyası olarak sürekli seçim bugün mü olacak yarın mı olacak? diyerek ekonomiyi sıkıntıya sokacak bir pozisyondayken erken seçim kararının alınması çok üstelik de yakın bir tarihe alınması ekonomiyi çok ciddi olarak etkilemez çünkü hükümetin de bir seçim ekonomisi gibi bir şey uygulama şansı kalmaz. Dolayısıyla sürenin yakın olmasını da bu manada olumlu karışılıyoruz. Zaten erken seçim olacak mıydı olmayacak mıydı? tartışma konusu olduğu zaman da insanların yatırımlarını, yatırım yapmalarını engelliyordu. Bu anlamda seçimin daha erken tarihe çekilmesi isabetli oldu, inşallah bu karar ülkemiz için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

 

konya-is-dunyasi-celylan-(1).jpgSANAYİ SEKTÖRÜ HIZLI KARAR ALACAK

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan da erken seçim kararına dair " Seçim kararı olumlu yansıyacak. Erken tarihe alınan seçim kararı iş adamlarımızın yararına olacaktır. Sanayimiz üretim için yatırım kararlarını daha hızlı alacak. Ekonomi daha hızlı büyüyecektir. Oluşan güçlü bir sistem ile girişimciliğin önü açılacak ve üretim bantları daha hızlı çalışacak. Alınan bu erken seçim kararı ülkemiz için hayırlara vesile olsun." ifadesini kullandı.

M. Ali Elmacı-Memleket