Konya İl Sağlık Müdürü Belli Oluyor!

Konya İl Sağlık Müdürü Belli Oluyor!

Konya İl Sağlık Müdürü Belli Oluyor!

Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı değişiklik gerçekleştirilerek Halk Sağlığı Kurumu ve Kamu Hastaneleri Kurumu yürürlükten kaldırıldı. Böylece sağlık işleri, her ilde İl Sağlık Müdürü tarafından tek elden yönetilecek.

Yeni Teşkilat yasası ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kapatıldı. İki kurum da Sağlık Bakanlığı’na bağlı genel müdürlük seviyesine düşürüldü. Bu kurumların kapatılmasıyla illerdeki il müdürlükleri, il temsilcilikleri de ortadan kalkmış oldu. Böylece sağlık müdürlüğü çatısı tek elden yönetilecek. Yani eski Bakanlık yapısına benzer bir yapıya yeniden dönülmüş oldu. İldeki Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri ile Halk Sağlığı İl Müdürü, İl Sağlık Müdürü’nün yardımcısı ya da başkanları seviyesinde olacak.

Sağlık'taki bu birleşimden sonra Konya kamuoyunun merak ettiği "İl Müdürü kim olacak?" sorusunun cevabı da netleşmeye başladı.

Edinilen bilgilere göre aralarında Konya ve  Adana, Erzurum, Bursa, Kırıkkale, Amasya, Karabük, Gümüşhane, Antalya, Trabzon, İzmir, Sakarya, Artvin, Muş, Düzce, Burdur, Bartın'ın da bulunduğu 35 il sağlık müdürü adayı mülakat için Bakanlık Merkez Teşkilatında onarlı gruplar halinde Sağlık Bakanı ile görüştüler. Konya'dan da Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç'un mülakata dahil oldu.

memleket.com.tr