Konya İl Müftülüğü'nden Tıp Öğrencilerine “Tıbb-ı Nebevi" Semineri

Konya İl Müftülüğü'nden Tıp Öğrencilerine “Tıbb-ı Nebevi" Semineri

 

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu tarafından “Gençlerle El Ele Geleceğe” projesi kapsamında, Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim semineri başarıyla tamamlandı.

ADRB görevlilerinin ve sorumlu İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç’in katıldığı, 2 gün, dört oturum şeklinde gerçekleşen eğitim proğramı hakkında bilgi veren Bilgiç “ gençlere yönelik yapmış olduğumuz yaz dönemi gençlik akademisinde, özellikle tıp fakültesi öğrencilerinin talebi üzerine gerçekleştirdiğimiz, “tıbbı nebevi “ seminerleri, akademi derslerine ve seminerlerine ilave bir programdır. Farklı İllerde ve Konya da Tıp fakültesinde okuyup, tatilde burada olan kardeşlerimize özel, hususi bir çalışma oldu. Onlarla birlikte bizde değerli hocalarımızdan azami ölçüde faydalandık. İnşaallah sene içerisinde de yaptığımız anket sonucu, din hizmeti adına bizde taleplerine cevap vereceğiz…Yaz sıcağında Ağustos ayında yoğun ilgilerinden dolayı Tıplı gençlerimize ve bizi kırmayıp seminerlere katkı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Farklı İllerden elli öğrencinin katıldığı eğitim programında, Selçuklu Uzman Vaizi Selma Arıcı " Tıbb-ı Nebevi", Konya İl Müftülüğü PDR Öğretmeni Seher Coşkun “Zaman Yönetimi ve Zamanı Planlama”, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Açıkgözoğlu ise “İslam-Kişinin Kendisini Yönetmesi-Hasta ve Doktor İlişkisi” konularında öğrencilerle bilgi paylaşımında bulundular.

Eğitime katılan Tıp Fakültesi öğrencileri, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca düzenlenen eğitim seminerinin kendilerine yön verdiğini ve çok faydalı olduğunu dile getirirken, bu tür faaliyetlerin sıkça devam etmesini arzu ettiklerini ifade ettiler.