Konya İHL 89 mezunları buluştu

Konya İHL 89 mezunları buluştu

Konya İmam Hatip Lisesi 1989 mezunları bayramın 4. Gününde Aziziye Kafe’de Kahvaltı programıyla bir araya gelip bayramlaştılar.

Uzun yıllar birbirini görmeyenlerin hasretle kucaklaştığı programa onur konuğu olarak 1990 Konya İHL mezunu Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Danıştay Tetkik Hakimi Suat Şahin, Aksaray Müze Müdürü Yusuf Altın ve 60’a yakın çeşitli meslek gruplarından 89 İHL mezununun iştirak ettiği programda; organizasyon heyeti adına İsmail Bahçeci açılış konuşması yaparak herkesin bayramını kutladı ve bir arada bulunmanın önemine vurgu yaptı.

Ankara’da Konyalı bürokratların sık sık bir araya gelmesi için gayret gösteren Danıştay Tetkik Hakimi Suat Şahin de konuşmasında, birlik, beraberlik ve kardeşliğin altını çizerek birlikte rahmet vardır, ayrı ayrı durmanın kimseye faydası yoktur şeklinde konuştu. Doç. Dr. M. Kemal Başaralı ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Türkiye Temsilcisi Adem Uysal da mikrofona gelerek arkadaşlarının bayramını kutladılar.

Daha sonra mikrofona davet edilen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 10, 15 sene evvel hayal dahi edilemeyen imkanlar içerisindeyiz. Elimizdekilerin kıymetini bilerek bizden beklenen hizmetleri yapmak durumundayız. İmam Hatipli olmanın bize yüklediği ayrıca vazifeler var ki hayatımız boyunca bu bilinçle bulunduğumuz makamlar ve mevkilerde elimizden geleni yapmalıyız şeklinde konuştu.

89-mezunlari-(1).jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasında 1989’da Konya İHL’de öğretmenlik yapmaya başladığını hatırlatarak, elinden geldiğince mezun gruplarının bu tür etkinliklerine katılmaya çalıştığını söyledi. Büyük, omuzlarındaki ağır yükün farkında olduğunu ve bu farkındalıkla kendi şehrinde önemli bir vazifenin hakkını vermeye çalıştığını söyledi.

89-mezunlari-(2).jpg

Konya İmam Hatip Lisesi’nden 1990’da mezun olduktan sonra Ankara Siyasal’da kamu yönetimi okumaya başladığını ve o dönemde imam hatiplilerin kamu yönetiminde yüzde 52 seviyesine çıktığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “maalesef açıkça bizi kaymakam yapmayacaklarını söylediler, ama bakın Cenabı Hak’kın takdiri başka yönde oldu” dedi. Çok zor dönemlerde kaymakamlık yaptığını ve nihayetinde valilik gibi önemli bir makama uygun görüldüğünü vurgulayan Çiftçi, “memleketimden, hemşehrilerimden, arkadaşlarımdan hiç kopmadan, Allah’a hesap vereceğimizi unutmadan çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Organizasyonu hazırlayan heyete teşekkür eden ve herkesin bayramını tebrik eden Çiftçi, yolu düşenleri Çorum’da da misafir edeceğini sözlerine ekledi.

Mersin Aydıncık Müftüsü Murat Selvi’nin yaptığı duaya hep beraber amin diyen 89 Konya İHL mezunları, hatıra fotoğrafı çekinerek bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere dağıldılar.

89-mezunlari-(3).jpg

89-mezunlari-(4).jpg

89-mezunlari-(5).jpg

89-mezunlari-(6).jpg

89-mezunlari-(8).jpg

89-mezunlari-(9).jpg

89-mezunlari-(10).jpg

89-mezunlari-(11).jpg

89-mezunlari-(13).jpg

89-mezunlari-(14).jpg

89-mezunlari-(15).jpg