Konya İHH, Suriye'ye 1 tır insani yardım gönderdi

Konya İHH, Suriye'ye 1 tır insani yardım gönderdi

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı Konya şubesi tarafından, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 1 tır insani...

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı Konya şubesi tarafından, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 1 tır insani yardım gönderdi.

Konya İHH Basın Koordinatörü Selim Tosun, yaptığı açıklamada, yardım malzemelerinin Suriye'deki dul, yetim ve mazlum ailelere ulaştırılacağını ifade etti.

Savaşın ilk gününden beri mazlumlarla beraber zalimlere karşı bir duruş sergilediklerini belirten Tosun, şunları kaydetti:

"Suriye’deki insanlık dramına her geçen gün yeni bir trajedi ekleniyor. Zulme karşı direnen Suriyeli kardeşlerimiz bugün gelinen noktada sadece zalim bir diktatörlüğün hedefinde değildir. Bunun yanında dünyanın azman güçlerinin hedefi konumundadırlar. Bu nedenle kardeşlerimizin bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları vardır. Bu nedenle Konya İHH olarak bizler de yardımsever halkımızın destekleriyle, Suriye’deki mazlumların yanında olmaya devam ediyor ve Suriye'ye 2015 yılı içerisinde 61. tırımızı gönderiyoruz. Toplam 26 ton un bulunan tırımız fırınlarımızda kardeşlerimiz için ekmek olacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı