Konya İHH Somali’de umut oldu

Konya İHH Somali’de umut oldu

Konya İHH, susuzlukla mücadele eden Somali’de 1 su kuyusu daha açtı.

Konya İHH Basın Koordinatörü Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Afrika’da özellikle temiz suya büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bu ülkelerde insanların çeşitli hastalıklarla mücadele ettiğine dikkati çeken Tosun, “Bu hastalıklar nedeniyle her sene binlerce insan hayatını kaybediyor. Suya erişimin yetersiz olması birçok hastalığı beraberinde getiriyor. İçme suyu sağlayan kuyuların açılması, çocuk ölümlerinin önüne geçiyor. Ayrıca suya ulaşmak için kilometrelerce yürümek zorunda kalan insanların günlük hayatlarını da kolaylaştırıyor” dedi.

Tosun, İHH’nın 2005’ten beri Afrika bölgesinde binlerce su kuyusu açtığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Afrika’da su kuyusu yaptırmanın yanında cami, mescit, yetimhaneler yapıyoruz. Katarakt ameliyatları gerçekleştirmenin yanında yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Son olarak Somali’de , Konya Sarayönü İlçesi Karatepe Mahallesi’nin hayırseverlerinin bağışlarıyla 1 su kuyusu daha açtık. Bu kuyudan her gün yüzlerce insan istifade edebiliyor. Özellikle Afrika’da bu ve buna benzer yardım faaliyetleri bölgede Müslüman kesimi Hristiyanlaştırmaya yönelik Misyoner çalışmalara da engel oluyor.” dedi.

Tosun son olarak Afrika bölgesinde Konya İHH tarafından açılmaya başlanan 13 su kuyusunun da çalışmalarının devam ettiğini söyledi.