Konya İHH Ramazanda mazlumların yanında

Konya İHH Ramazanda mazlumların yanında

Konya İHH İnsani Yardım Derneği, Ramazan ayı çalışmalarına dernek binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Ramazanda Sizi Bekliyorlar” çağrısıyla 5 kıtada 105 ülkeye ulaşmak üzere başlangıç yaptı.

 

Basın açıklamasında konuşan Konya İHH Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal 2016 senesi içerisinde yapılan çalışmalardan bahsederek bu Ramazan ayında 105 ülkede 850.000 km yol kat ederek mazlumlara ulaşacaklarını söyledi. Uysal Konuşmasına şöyle devam etti: “İHH iyilik kervanı bu Ramazan da yoluna devam ediyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında mazlumlara Ramazan’da yine Anadolu’nun cömert yardımlarını ulaştıracağız. Emanetleri sahiplerine ulaştıracağız inşallah. Türkiye’deki 81 ilin tamamında muhtaç ailelere dağıtılmak üzere kumanya kolileri taşıyan yardım tırlarımız menzillerine ulaştı. Bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak koliler Ramazan’dan önce yetimleri, yoksulları sevindirecek.”

200 BİN İFTARLIK KUMANYA SURİYELİ MAZLUMLAR İÇİN

2016 Ramazan döneminde Suriyeli savaş mağduru insanlar için iftarlık 200 bin kumanya gönderdiklerini söyleyen Uysal “Suriye kargaşasının başından beri mazlumların yanında yer alan ve yer almaya devam eden İHH, Ramazan’da zor durumda olan mazlum Suriye halkına iftar sevinci yaşatıyor. Konya içerisinde, Türkiye’nin farklı illerinde ve yurt dışında verdiğimiz iftar yemekleri ile birlik ruhunu yükseltiyor, iftarın muhabbetini beraber yaşıyoruz” dedi.

YETİMLER RAMAZAN’I MUTLU YAŞAYACAK

“Ramazanın bereketinin muhtaç, muhacir, yetim ve yolda kalmış kimselerle beraber yaşanması gerektiğini söyleyen Uysal “Ramazan karanlık evlere paylaşmanın sıcaklığını taşıyacak, umutsuz yüreklere neşe olacak, yetim yavrularımız bayramlıklarıyla günlerini neşeli geçirecekler. Kumanya paketlerinin yanı sıra çocuk paketlerimiz ile yavrularımızı sevindiriyoruz. Yetimler Ramazan’ı mutlu yaşayacak, güzel hatırlayacak”

Toplantı basın açıklamasının ardından Konya İHH ilçe temsilcileri ile yapılan Ramazan Faaliyet Eğitimi ile devam etti.

KUMANYA BEDELİ 85 TL

Konya İHH başlattığı Ramazan çalışmasında bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayan kumanya bedelini 85 TL olarak belirledi. Hayırseverler 10 TL ile bir iftar sevincine ortak olabilirken, 30 TL çocuk paketi ve 120 TL ile bayramlık hediye ederek bir yetimi de sevindirebilirler.Ferit Hepokur-Memleket