Konya Hayvancılığında Rasyonelleşme Projesinin Tanıtımı Nevşehir’de Yapıldı

Konya Hayvancılığında Rasyonelleşme Projesinin Tanıtımı Nevşehir’de Yapıldı

“ Konya Hayvancılığında Rasyonelleşme” projesinin tanıtım ve Eğitim Programı 26-27-28 Eylül 2017 tarihlerinde Nevşehir İlinde Otelde 3 gün boyunca konusunda uzman eğitimcilerle eğitim verildi. Eğitim Programına Konya ilinden 18–45 yaş arası 80 çiftçi kat

 

 

 

KOP idaresi tarafından 2016 yılı KOP TEYAP kapsamında desteklenen Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “ Konya Hayvancılığında Rasyonelleşme” projesinin tanıtım ve Eğitim Programı 26-27-28 Eylül 2017 tarihlerinde Nevşehir İlinde Otelde 3 gün boyunca konusunda uzman eğitimcilerle eğitim verildi. Eğitim Programına Konya ilinden 18–45 yaş arası 80 çiftçi katılım sağlandı.

konya-hayvanciliginda-rasyonellesme-projesinin-tanitimi--(1).jpg

konya-hayvanciliginda-rasyonellesme-projesinin-tanitimi--(4).jpg

konya-hayvanciliginda-rasyonellesme-projesinin-tanitimi--(2).jpg

Konya İl Gıda Tarım Müdürlüğü İl Müdürü Seyfettin Baydar, İl Müdür Yardımcısı Orhan Tat, Şube Müdürü Süleyman Özcan, Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sözmen ile Konya İlimizin Çifti Örgütlerinin Başkanları katıldı.

Konya Hayvancılığında Rasyonelleşme projesinin Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Veteriner Hekim Mehmet Şenarslan’ın proje koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Yılmaz Bahtiyarca, Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. H. Hüseyin Hadimli, Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsünden Dr. B. Emre Teke ve Dr. Bülent Bülbül, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Zooteknist Ahmet Tetik ve Veteriner Hekim Cem Çetin tarafından Hayvan Besleme ve Rasyon Hazırlama ile Koruyucu Hekimlik ve Biyogüvenlik konularında eğitim verildi. Projenin çözüm ortağı Entegre Yazılım tarafından Akıllı Telefon Uygulamasının tanıtımı ve bilgilendirilmesi yapıldı.

Projenin kapanış konuşmalarında İl Müdürü Seyfettin Baydar proje hakkında “KOP idaresi tarafından 2016 yılı KOP TEYAP kapsamında desteklen Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 16 projeden bir tanesi olan bu projemiz özelikle marka olarak hususi olarak görmekteyim. Proje ortaklarına ve projeyi hazırlayanlara özellikle teşekkür ediyorum. Hızla artan dünya nüfusu öngördüğümüzde birim alanda daha fazla verim aynı zamanda insan sağlığını düşünen projeler üretmemiz gerekmektedir. Bu proje sayesinde bilgi ve teknoloji üzerine oturmuş, yenilikçi, akılcı bir proje gerçekleştiriyoruz. Projenin iki ayağı var. Bunlardan bir tanesi Rasyon ayağı diğeri ise Koruyucu Hekimlik. Hayvan Sağlığı yönüyle İl Müdürlüğümüz ciddi anlamda üzerinde duruyoruz. Rasyon hazırlama konusunun ne kadar önemli olduğunu bir işletmenin % 70 giderinin yem giderinin oluşturduğunu düşünülünce bu işlemlerin teknoloji ile yapılması gerektiği ve bu konularda eğitim verilmesi önem arz etmektedir. Proje ile Koruyucu Hekimlik konularında sürü sağlığı ve yönetimi anlayışını ele almak sürü sağlığını ilgilendiren hastalıklarda koruyucu hekimliğe ağırlık vererek sürü sağlığını koruyarak hem üreticiyi korumak hem tüketiciye güvenli sağlıklı ürünler sunmak ve hem de kendilerine kazanç elde ederek işletmedeki verimliliği arttırmaktır. 18-45 yaş arası genç çiftçilerimiz burada eğitim almış oldular. Amacımız yem bitkisi ekilişi yapan 100 başa kadar hayvan varlığına sahip çiftçiler üzerinde eğitim vermektedir ki bunu da başarmış bulunmaktayız. Projemizin en önemli çıktılarında birisi Akıllı Telefon Uygulaması ki şu an için ücretsiz olarak Akıllı Telefonlarda yüklenebilmekte ve rasyon.gov.tr internet adresinden işlem yapılabilmektedir. Diğer bir çıktımız ise Görsel Skala Kartları ile işletmelerin ihtiyacı olan bilgilere kolaylıkla ulaşılabileceklerdir. ”dedi. Projenin sonunda projeye katılanlara Katılım Belgesi ve proje kapsamında hazırlanan Görsel Skala Kartlarının dağıtımı yapıldı.Haber Merkezi