Konya, havuç üretiminde birinci

Konya, havuç üretiminde birinci

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Bitkisel Üretim İstatistiklerinden “Havuç Üretimi” konusunda hazırladığı bültende Konya'nın birinci olduğu ortaya çıktı

2016 yılı sonuçlarına göre; 2016 yılında Konya ilinde toplam 46 480 dekar alanda 336 463 ton havuç üretildi ve Konya bu üretimle Türkiye’nin toplam Havuç üretiminin yüzde 60,7’ini karşılayarak havuç üretiminde Türkiye birincisi oldu. Konya ilini 21 700 dekar alanda 124 910 ton Havuç üretimiyle (yüzde 22,5) Ankara ve 20 129 dekar alanda 59 836 ton havuç üretimiyle (yüzde 10,8) Hatay ili izlemiştir. Karaman ili ise 1 260 dekar alanda 3 739 tonluk havuç üretimiyle toplam üretiminin yüzde 0,7’sini karşılayarak Türkiye 6’ncısı oldu.

HAVUÇ ÜRETİMİ 2016’DA ARTTI

2015 yılında Konya ili 44 745 dekar alanda 310 295 ton havuç üretimi ile Türkiye’nin toplam havuç üretiminin yüzde 58’ini karşılayarak birinci sırada yer alırken, Konya’da 2016 yılında üretilen havuç miktarı 2015 yılına göre yüzde 8,4 arttı. 2015 yılında Konya ilini 127 750 ton (yüzde 23,9) havuç üretimi ile Ankara ili ve 64 413 ton havuç üretimi ile (yüzde 12) Hatay ili takip etti.

Türkiye’de 2015 yılında havuç ekilen alan 101 003 dekar iken 2016 yılında 101 080 dekar alana yükseldi. Üretilen havuç miktarı ise 2015 yılında 534 988 ton iken 2016 yılında yüzde 3,7 artarak 554 736 tona yükselmiştir. Haber Merkezi

 

2016 Yılında En Fazla Havuç Üretimi Yapılan 20 İl (Ton)

 

Konya                         336.463

Ankara            124.910

Hatay              59.836

Denizli            10.876

Burdur            4.277

Karaman         3.739

Antalya           2.500

İzmir               1.311

Eskişehir         1.191

Diyarbakır       1.090

Balıkesir          1.029

K.Maraş          810

Adıyaman       766

Kırklareli         624

Kütahya          557

Afyon                         518

Bursa              383

Muğla             377

Uşak               305

Mersin             300