Konya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Bölge Amirliği açıldı

Konya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Bölge Amirliği açıldı

Konya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Bölge Amirliği düzenlenen törenle açıldı.Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Coşkun, programda yaptığı konuşmada,...

 Konya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Bölge Amirliği düzenlenen törenle açıldı.

Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Coşkun, programda yaptığı konuşmada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının öncelikli hedefinin en kolay ve güvenli ticaret olduğunu söyledi.

Bu hedef çerçevesinde bakanlığın gümrük işlerinin kolaylaştırılması noktasında elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Coşkun, bakanlığın birçok yenilik ve kolaylık sunduğunu ifade etti.

Bu çerçevede aynı zamanda bu ticaretin güvenliğini sağlama misyonunun da Gümrük ve Ticaret Bakanlığında olduğunu dile getiren Coşkun, "Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde Ankara Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğümüz de var. Konya'da da daha etkin hizmet verilebilmesi adına bölge müdürlüğüne bağlı olarak, bir bölge amirliği ihdas ettik. Bugün bunun açılışını yapıyoruz. Burada ki amacımız kaçakçılıkla etkin mücadele ederek, en kolay ve güvenli ticareti tüm Türkiye'ye yaymaktır" dedi.

Açılışa, Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı