Konya Genç Esnaf ve Sanatkârlar Kulübü’nden Karabacak’a ziyaret

Konya Genç Esnaf ve Sanatkârlar Kulübü’nden Karabacak’a ziyaret

“Konya Genç Esnaf Ve Sanatkârlar Kulübü” öğrenci ve öğretmenleri, Oda Başkanı Muharrem Karabacak’ı makamında ziyaret etti.

 

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası himayesinde Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından kurulan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Konya Genç Esnaf Ve Sanatkârlar Kulübü” öğrenci ve öğretmenleri, Oda Başkanı Muharrem Karabacak’ı makamında ziyaret etti. Okul Müdürü Vahit Gedik bu kurulan kulübün amaçlarını şu şekilde dile getirdi, “Bizim öğrencilerimiz kendilerini küçük yaşlardan itibaren iş hayatının içinde buluyorlar. Aynı zamanda örgün eğitimlerine devam ediyorlar. Bizim öğrencilerimiz on yıl sonra Konya sanayisini yönetecekler. Bizler şimdiden bu kulüp aracılığıyla Konya sanayisinin sıkıntılarını dile getirmek, ahilik kültürünün merkezi olan bu büyük şehre Ahi Evran’ın hayat felsefesini aşılamak ve öğrencilerimizi bu kültürle yoğurmaktır.”

KARABACAK: HER ZAMAN DESTEKLİYORUM

Oda Başkanı Muharrem Karabacak, “Ahi Evran’ın nasihatlerini anlayabildiğimiz ve iş hayatına uygulayabildiğimiz zaman, Konya’da faaliyet gösteren 50 bin esnafımızın yüzü gülecektir. Konya, çırak öğrenci sayısı bakımından Türkiye’de birinci sıradadır. Ben şunu biliyorum ki her şey temelden başlar. İşte bu kulüp aracılığıyla genç beyinler ile tecrübe birleşecek ve bu Konya’mıza bir katma değer katacaktır. Kurulan bu kulübü çok önemsiyorum ve yapacakları faaliyetleri sonuna kadar destekliyorum. Her zaman yanlarında olacağım. Bu vesileyle öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞOĞLU: BU KULÜP TÜRKİYE’DE TEK

Kulübün Sorumlu Öğretmenlerinden Mustafa Başoğlu ise, okulda her sınıftan ve meslekten olmak üzere 40 öğrenci seçtiklerini söyleyerek, “Kulüpten sorumlu dört öğretmen ve öğrencilerimizle faaliyet planımızı belirledik. Ahi Evran’ın hayat felsefesini öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren aşılayarak Konya’mızın önümüzdeki yıllarını daha verimli hale getirmek istiyoruz. Bu kurulan kulüp Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu kulüp aracılığıyla genç ahilerle pir olan ahileri buluşturmak, ustaların tecrübelerini öğrencilerimize aktarmak, Konya’mızı ahilik kültürünün başkent yapmak, öğrencilerimizi sosyalleştirmek ve öğrenciler arasında teşkilatlanmayı sağlamaktır.” dedi.

Öğrenciler oda başkanına Ahi Evran’ın usta adaylarına nasihatlerini içeren bir tablo hediye ettiler.

konya-genc-esnaf-ve-sanatkârlar-kulubu’nden--(1).jpeg