Konya Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası 2. gün heyecanı

Konya Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası 2. gün heyecanı

Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın ikinci gününde Karadağ ve Belçika, rakiplerini mağlup ederek ilk galibiyetlerini aldılar.

Konya’da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın ikinci gününde Karadağ ve Belçika, rakiplerini mağlup ederek ilk galibiyetlerini aldılar.İspanya’ya son topta kaybeden Karadağ, Sırbistan ile oynadığı karşılaşmayı 78-73’lük skorla kazanarak galibiyetle tanıştı. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Karadağ adına Zoran Nikolic 20 sayı- 11 ribaund ve Aleksandar Dozic de 13 sayı- 10 ribaund ile double double yaptı. Petar Popovic de 25 sayı- 3 ribaund ile maçı tamamladı. Sırbistan’da ise Vanja Marinkovic ile Vasilije Vucetic 14’er sayıyla mücadeleyi noktaladı.C Grubu’nda ilk gün Letonya’yı farklı geçen İtalya, Belçika karşısında 77-73’lük skorla beklemediği bir yenilgi aldı. Polonya yenilgisinin ardından İtalya’yı devirerek turnuvada galibiyetle tanışan Belçika’da Thomas Akyazılı 21 sayı- 8 ribaund- 6 asistlik performansıyla yıldızlaşırken, Justin Kohajda ise 5 sayıda kaldığı mücadelede 17 ribaund alarak takımına çok önemli bir katkı sağladı. İtalya’da ise Frederico Mussini kaydettiği 28 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Andrea Picarelli 16 sayı- 6 ribaund ve Diego Flaccadori de 14 sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

 

Genç Milli Takımımız ile birlikte C Grubu’nda yer alan Yunanistan, ikinci galibiyetini Çek Cumhuriyeti karşısında 75-57’lik skorla aldı. İlk periyotu 17-17 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada ikinci çeyreğin başlamasıyla birlikte savunma direnciyle birlikte kontrolü eline alan Mavi Beyazlılar, bu galibiyetle 2’de 2 yaptılar.

Vasileios Charalampopoulos’un 23 sayı- 7 ribaund- 4 asistle oynadığı Yunanistan’da Konstantinos Mitoglou da 11 sayı- 16 ribaund ile double double yaptı. Çek Cumhuriyet’inde de David Skranc, 14 sayı- 16 ribaund ile double double yaparak maçı tamamladı.


B Grubu’nda bulunan Fransa, rahat bir oyun sonunda İngiltere’yi 73-45’lik skorla mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı. İlk periyotu 10-11 üstün tamamladıktan sonra oyunda ağırlığını koyan ve skorda da üstünlüğü sağlamakta zorlanmayan Fransa, maçı da 73-45’lik skorla kazandı.

Fransa’da Lucas Dussoulier 14 sayı- 8 ribaund- 2 asist ve Ywen Smock da 18 sayı- 8 ribaund- 2 asistle maçı tamamladı. İkinci maçından da yenilgiyle ayrılan İngiltere’de ise Joshua Steel 14 sayı- 6 ribaund- 2 asistle takımının en etkili ismi oldu.