Konya Futsal Ligi 2014

Konya Futsal Ligi 2014

Konya HİF İl Temsilciliği ve ASKF bünyesinde düzenlenecek . Futsal Ligi’nde başvurular yarın sona eriyor.

TFF KONYA FUTSAL LİGİ
 
"2013-2014 sezonu TFF Futsal Ligi Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile işbirliği içerisinde İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Eskişehir, Samsun, Malatya ve Rize olmak üzere 8 ilde, tek yaş kategorisinde organize edilecektir. Belirtilen illerde en az 4 ve en fazla 8 kulüp Futsal Ligi'ne katılabilecektir. Yukarıda belirtilen illerin dışından, TFF Futsal Ligi'ne katılmak isteyen takımlar kendisine en yakın ildeki ilgili ASKF Başkanlığı'nın kabul etmesi halinde o ildeki organizasyonda yer alabilecektir.
 
Kulüplerin kadrolarında yer alan oyuncuların, 31.12.1995 ve öncesinde doğmuş ve lisanslarını vize ettirmiş olmaları gerekmektedir. Kulüpler, 01.01.1996 ve 31.12.1998 arasında doğmuş en fazla 5 tane futbolcuyu müsabaka isim listesine yazabilecektir. İllerde yapılan grup müsabakalarında Futsal Ligi'ne katılan kulüpler, kulübünün yazılı muvafakatini almak şartıyla, o sezon Futsal Ligi'ne katılmayan kulüplerden en fazla 3 lisanslı oyuncuyu müsabaka isim listesine yazabilecektir. Futsal Ligi müsabakalarında profesyonel futbolcular oynayabilecektir. Futsal Ligi'ne katılan kulüpler, yukarıda belirtilen şartlara sahip olmak koşuluyla, kulübe tescil edilmiş en fazla 2 yabancı uyruklu oyuncuyu müsabaka isim listesine yazabilecektir.
 
İllerdeki müsabakalar ile başlayacak olan TFF Futsal Ligi,  belirlenecek bir merkezde düzenlenecek "Türkiye Finalleri" ile sona erecektir. İllerde gerçekleştirilecek müsabakaların ne şekilde oynanacağı başvuran takım sayısına göre TFF tarafından belirlenecektir. Müsabakalar süresince görev alacak personel ve hakemlerin ücretleri TFF tarafından ödenecektir. Türkiye Finallerine iştirak edecek kulüplerimize yol ve konaklama desteği yine TFF tarafından sağlanacaktır. TFF Futsal Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan kulübümüz UEFA Futsal Cup'ta ülkemizi temsil edecektir."
Futsal Ligi İş Akışı  TakvimSorumlu Kurum
Lig Başvurularının Alınması  16 Nisan - 25 Nisan ASKF Başkanlıkları
Yerel Lig Başlangıç ve Bitiş  28 Nisan - 21 Mayıs    ASKF Başkanlıkları
Türkiye Finalleri (Tek Merkez)  26 Mayıs - 31 Mayıs

TFF 

Futsal Ligi Katılım Koşulları :
Futsal Ligi'ne katılmak isteyen kulüpler;
1- Kulüpler, bağlı bulunduğu ilin ASKF Başkanlığı'na müracaatta bulunacaklardır. Katılmak isteyen kulüpler ayrıntılı bilgi için; İbrahim Karabacak Gsm: 0.533.425 38 94
2- Futsal Ligine katılacak dernek-kulüpler TFF’ye tescilli kulüpler olmak zorundadır.
3- Futsal müsabakalarına katılacak futbolcular futbol lisansı çıkartmak zorundadır. Futbol lisanslı sporcular futsal müsabakalarında lisanslarına tescil-vize yaptırmaları halinde oynayabilirler.
4- Lige katılım ücreti bulunmamaktadır.
5- Bölge ve Türkiye Finallerinde mücadele edecek kulüplerimize yol ve konaklama desteği TFF tarafından verilecektir.
Oyun Kuralları ve  Futsal Malzemeleri :
1- Müsabakalarda; FIFA Uluslararası Futsal Oyun Kuralları uygulanır.
2- Müsabakalarda, TFF tarafından belirlenen toplar kullanılır.
3- Futsal ligi oluşturulan illere malzemeler TFF tarafından gönderilecektir.
Müsabaka Sistemi :
1- İl bazında en az 8 (sekiz) amatör kulübün katılımı ön şarttır.
2- Katılımcı takımlar tek veya çift devreli lig usulü il içi müsabakalar gerçekleştirirler.
3- İl bazında gerçekleşecek katılım sayısı çerçevesinde Türkiye Şampiyonası'na iştirak edecek kontenjanlar belirlenecektir.
4- Türkiye Şampiyonası müsabaka sistemi katılım sayısına bağlı olarak kesinlik kazanacak ve duyurusu yapılacaktır.
5- Müsabakalarda galibiyete 3 puan, beraberliğe 1 puan ve mağlubiyete 0 puan verilir. Maç süreleri net; 15+15=30 dakika. Anlık taç ve korner atışlarında kronometre durdurulmayacaktır.
6- FL’de hükmen yenik sayılma halinde galip gelen takım lehine 5 gol verilir.
7- FL’deki puan ve averaj usulleri FMT’ye göre belirlenir.
8- Türkiye Finalinde galip gelen takım Türkiye Futsal Ligi Şampiyonu olur.
Avrupa Şampiyonası’na Katılım :
1- Türkiye Finalleri sonucunda sezonu birinci olarak tamamlayan kulüp, TFF’nin vereceği ulaşım ve konaklama desteği ile UEFA'nın Kulüpler bazında düzenlediği UEFA Avrupa Futsal Kupasına katılmaya hak kazanacaktır.
2- TFF tarafından yapılacak ulaşım ve konaklama organizasyonu, 14 sporcu, 1 idareci, 2 antrenör, 1 masör (fizyoterapist), 1 malzeme sorumlusu ve kulübün bağlı bulunduğu ilin ASKF Başkanı veya görevlendireceği 1 yetkili olmak üzere 20 kişilik kafile ile sınırlıdır.
3- TFF tarafından yapılacak ulaşım ve konaklama organizasyonu, UEFA Avrupa Futsal Şampiyonasında kulübün bulunduğu merkezden organizasyonun yurtdışında düzenleneceği yere gidiş – dönüş ve yurtdışındaki antrenman ve maçlara gidiş-dönüş transferleri ile müsabakalar süresince tam pansiyon otel konaklamalarını içerir.
4- UEFA Avrupa Futsal Kupası organizasyonunun, TFF tarafından Türkiye’de düzenlenmesi halinde, aynı şartlar Türkiye için de geçerli olacaktır.
Salonlar :
1- FL müsabakaları, TFF tarafından uygunluğu tescil edilen 20m. x 40m. ölçülerindeki spor salonlarında oynanır. (Konya Atatürk Spor Salonu)
2- Hentbol saha çizgilerinin bulunduğu salonlarda Resmi Futsal Müsabakaları gerçekleştirilebilir.
3- Müsabakaların yapılacağı salonlar ASKF'nin yetki ve sorumluluğu dahilinde belirlenir.
Sahaya Girebilecek Kişiler :
14 sporcu, 1 İdari Sorumlu, 1 Teknik Sorumlu, 1 Antrenör, 1 Doktor ve/veya 1 Masör ve/veya 1  Fizyoterapist, 1 Malzemeci
Teknik Sorumlular ve Antrenörler :
1- FL’ye katılan takımlarda görev yapan antrenörlerin “C” ve üstü kategorilerde TFF tarafından verilmiş veya denkliği kabul edilmiş herhangi bir Antrenör Lisansına sahip olmaları gerekir.
Disiplin Hükümleri :
1- Disipline ilişkin hususlarda, talimatlara aykırı davranan oyuncular, teknik sorumlular, yöneticiler, kulüpler, ve diğer ilgililer hakkında FDT uygulanır.
2- İl içi müsabakalarda karar verme yetkisi İl Disiplin Kurulu'na aittir. Alınan kararlara itirazlar AFDK'ya gerçekleştirilir. AFDK'nın vereceği kararlara Tahkim Kurulu nezdinde itiraz edilebilir.
3- Türkiye Finalleri kapsamında yapılan müsabakalarda meydana gelen eylemlerle ilgili olarak karar verme yetkisi AFDK’ ya aittir. AFDK’nın vermiş olduğu bu kararlara Tahkim Kurulu nezdinde itiraz edilebilir.
4- FL müsabakalarında kırmızı kart gören oyuncular, İl Disiplin Kurulu ve-veya AFDK’ya sevki gerektirmeyen durumlarda bir sonraki müsabakada takım kadrosunda yer almayarak cezalarını infaz ederler.
5- FL İl müsabakaları sonucunda kırmızı kart cezaları ile İl Disiplin Kurulu ve-veya AFDK’nın vermiş olduğu cezalar, sadece FL müsabakalarında takım kadrolarında yer almamak suretiyle infaz edilmiş sayılırlar.
Takımların Renkleri ve Formalar :
1- Takımların, biri açık renk olmak üzere en az iki farklı tip formayı müsabakalara gelirken yanlarında bulundurmaları zorunludur.
2- İki takımın forma rengi aynı olduğunda ev sahibi takım forma değiştirir. Fikstürde ismi önce yazılı olan takım ev sahibi takım sayılır.
3- Kulüpler, forma sırt numaralarını 1–99 rakamları arasında futbolcu isimlerine göre belirler ve hangi futbolcunun kaç numaralı formayı giyeceğini müsabakaların başlamasından önce esame listesine yazılır.
4- Kalecilerin formaları, diğer oyuncular ve hakemlerden bariz şekilde farklı renklerde olmak zorundadır.
5- Futsal oyun kuralları gereği, takımlar herhangi bir oyuncunun (kaleciler dışında) müsabaka içinde oyuncu-kaleci olarak yer almasını, ancak ve ancak oyuncu-kaleci'nin esame listesinde yer alan forma numarası ile ve farklı bir yelek giymesi koşuluyla sağlayabilirler. Oyuncu-kaleci olarak yer alacak bu sporcunun müsabaka öncesinde hakemlere bildirilmesi zorunludur.
Kupa ve Madalyalar :
TFF tarafından belirlenecek esaslar çerçevesinde FL müsabakaları sonunda dereceye giren kulüplere madalya ve kupaları TFF tarafından verilir.
Yol ve Konaklama Masrafları :
1- Türkiye Finalleri için seyahat gerçekleştirecek kulüplerin seyahat ve konaklama organizasyonuna TFF tarafından katkı yapılır.
2- Seyahat ve konaklama organizasyonunun TFF tarafından yapılamayacağı durumlarda finallere katılan kulüplere karayolu ile gidiş-dönüş için kat edilen toplam kilometre başına TFF tarafından 1,50.- TL tutarında ödeme yapılır. Konaklama için ise günlük 1.250,00 -TL konaklama desteği yine TFF tarafından sağlanır.
Gözlemci ve Hakemler :
1- Müsabakalarda, MHK ve İl Hakem Kurulu tarafından atanan 1 gözlemci ve 4 hakem görev yapar. 2 hakem sahada (sahanın boyuna çizgilerinde) görev yaparken, 1 hakem süre ve kayıtların tutulmasında, 1 hakem de 3. hakem (yardımcı hakem) olarak masada görevlidir.
2- Müsabakalarda yer alacak gözlemci ve hakemlerin ücretleri, “MHK Gözlemci ve Eğitimci Tazminat, Harcırah, Ulaşım Ücretleri ile Ödeme Prensip ve Yöntemleri” İç Talimatından belirtilen miktarlar çerçevesinde TFF tarafından ödenir.