Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneğinden, Karabacak’a ziyaret

Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneğinden, Karabacak’a ziyaret

Konya Esnaf ve Sanatkalar Odalar Birliği(KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak’ı, Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Sayman Duran Çölcü, Yönetim kurulu üyeleri Bekir Şahin, Yaşar Erdemir ziyaret etti.

Ziyarette, esnaf ve sanatkârların genel durumu ve Ahiliğin esnaf ve sanatkârlar üzerindeki olumlu etkileri, ahilik geleneğinin yaşatılması gibi konular konuşuldu.

Ziyaretten memnun olduklarını kaydeden KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak,

“Şehrimizin fikir, sanat ve kültürüne çalışmalarıyla önemli katkı yapan derneklerimizden birisi olan Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneğinin ziyaretine ve bizlere yaptığı katkılara teşekkür ediyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımızın ilkesi ve değerlerini oluşturan Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren ve günümüz koşullarında bile birçok ülkede gerçekleştirilememiş, adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Bizler bu kültürü yaşatarak, gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ediyoruz. Eylül ayında kutlayacağımız Ahilik Haftasında derneğimizle birlikte Ahilik Kültürü üzerine konferanslar düzenleyeceğiz. Konya’ya yaptıkları katkılardan dolayı dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

konya-fikir,-sanat-ve-kultur-adamlari-birligi--(2).jpg

AHİLİK, AHLAKLA SANATIN UYUMLU BİR BİLEŞENİDİR

Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ ahiliğin ahlakla sanatın uyumlu bir bileşeni olduğuna dikkat çekerek, “Koya Esnaf ve Sanatkârlarımızın Birliği olan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak’a ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldık. Kendisini ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum. Ahlakla sanatın uyumlu birleşiminden oluşan ahilik Kültürünün temeli,  Anadolu’da 13’ncü yüzyılda Ahi Evran tarafından Selçuklu’nun Başkenti Konya’da atılmıştır. Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkârlarımızın vazgeçilmesi yasası ve ilkelerini oluşturuyor. Bu kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hayati bir öneme sahiptir. Bu noktada KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve yönetim kurulu üyelerinin çalışmalarını tekrar kutlayarak, başarılar diliyorum” diye konuştu.