Konya etli ekmeğine "hamsili" rakip

Konya etli ekmeğine "hamsili" rakip

Konya mutfağının geleneksel lezzeti etli ekmeğe farklı sunum kazandırmak isteyen bir işletmecinin, et yerine hamsi kullanarak yaptığı "hamsili ekmek", Konyalıların yanı sıra diğer kentlerden gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Kentin, tarihi Eşrefoğlu Cami ve Beyşehir Gölü gibi değerleriyle turistik ilçelerinden Beyşehir'de restoran işleten Adem Sezen, ilçeyi ziyaret edenlere Konya'nın meşhur etli ekmeğinin yanı sıra hamsiden yapılan hamsili ekmek ikram ediyor.

Tıpkı etli ekmek gibi 90 santimetre uzunluğunda açılan ince hamur üzerine hamsi, domates ve biber konularak yapılan hamsili ekmeğe, isteğe göre mantar ve kaşar da ilave ediliyor.

Sezen, yaptığı açıklamada, bir süre önce deneme amaçlı yapmaya başlayıp dostlarına ikram ettiği hamsili ekmeğe ilginin kendilerini şaşırttığını söyledi.

Birçok kişinin özellikle bu yeni lezzeti tatmak için restoranına geldiğini belirten Sezen, şöyle devam etti:

"Karadeniz'de hamsinin tatlısı, turşusu, böreği, pilavı, neredeyse her şeyi yapılıyor. Biz de halkımızın severek tükettiği hamsiyi, yöremizin geleneksel lezzeti etli ekmeğe benzer bir şekilde sunmak istedik. Yaklaşık bir ay önce yapmaya başladık, büyük ilgi gördü. Yapılışı etli ekmekle aynı. Sadece üzerine et yerine kuşbaşı hamsi ve bütün hamsi koyuyoruz. Öncesinde hamsilerin kılçıklarını ayıklıyoruz. Talebe göre mantar ve kaşar da ekleyerek daha farklı lezzetler elde ediyoruz."

Sezen, Beyşehir ve Konya'nın yanı sıra şehir dışından da hamsili ekmeği tatmak için gelenlerin olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hamsili ekmeği sosyal medyadan görenler şehir dışından Beyşehir'e geliyor. İlçemizi gezmek için çevre illerden gelen misafirlerimiz buraya uğruyor. Gezi için Ordu'dan Beyşehir’e gelen bir grup öğrenci hamsili ekmeği daha önceden duymuş. Onları ağırladık. Samsun'dan, Trabzon'dan öğrenciler geliyor. Önceden ön yargılı olan Karadenizli misafirlerimiz hamsili ekmeği tattıktan sonra diğer hamsili pidelerden çok farklı olduğunu belirttiler. Bizlere teşekkür ederek buradan ayrıldılar. İlginin sürekli artması bizi mutlu ediyor."aa