Konya esnafını sevindiren düzenleme

Konya esnafını sevindiren düzenleme

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı genel kredi taksit sınırını 9 aydan 12 aya çıkarılması açıklamasının esnaflar ve piyasalar açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Kredi kart ve tüketici kredileri taksit sayılarının arttırılması ve kart borçlarının yapılandırılmasının piyasaları hareketlendireceğini, ekonominin de bu sayede canlanacağını ifade eden KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve AK Parti hükümetine kredi kartlarında taksit sayısının artırılması ve kredi kartı borçlarının yapılandırılması açıklamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Alınan bu karar ekonominin lehine olacak ve piyasaları hareketlendirecektir. Bu sayede alışveriş artacak, üretime olumlu etkisi olacak. Takibe düşmüş kredilerin yapılandırması ile de çok büyük toplumsal bir soruna el atılmış olunuyor" dedi.

"Uzun vadeli alışveriş tercih ediliyor"

Vatandaşların uzun taksitli alışverişi tercih ettiğini hatırlatan Karamercan, "Vatandaşımız uzun vadeli alışverişi tercih ediyor, daha önceki yıllarda da bu durumu görmüştük. Şimdi hükümetimizin aldığı kararla birlikte dayanıklı ev eşyaları, mobilya ve benzeri ev gereç alımları için 12 taksit, tüketici kredilerinde 48 ay taksit, ev almak isteyenlere ise evin değerinin yüzde 80 kadar kredi çekebilmesini olanak sağlayacak kararlar ekonomiye can verecek önemli avantajlar olarak görünüyor. Bu tanınan imkan en çok da evlilik alışverişi yapan ve ev alacak genç çiftlere olumlu katkı sağlayacak ve ödemelerini kolaylaştıracak" diye konuştu.

"Sicil affı bekliyoruz"

Hükümetin vergi affı ve kredi taksit sınırını 9 aydan 12 aya çıkarması gibi aldığı kararların esnaf ve sanatkarlar açısından önemli olduğunun altını çizen Başkan Karamercan, "AK Parti hükümeti gerçekten ekonomi ve piyasalar açısından önemli adımlar atıyor ancak asıl esnaf ve sanatkarlarımız açısından önemli olan bir konu da sicil affı. Maalesef esnaf ve sanatkarımızın krediye ulaşmadaki en büyük engellerinden biri bu. Hükümetimiz sicil affını çıkarırsa binlerce esnafımız rahatlamış olacak ve bankalar nezdinde kara listeden silinerek sicilleri temizlenmiş olacak" ifadelerini kullandı. YASAL UYARI:Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Anmeg Yayıncılık İletişim A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.