Konya Endüstri Zirvesi'ne doğru

Konya Endüstri Zirvesi'ne doğru

TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından "Konya Endüstri Zirvesi" adı altında düzenlenen 4 fuar, 27-30 Nisan'da 22 ülkeden 459 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek

 TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ tarafından Konya Endüstri Zirvesi adı altında düzenlenen 4 fuar, 27-30 Nisan'da 22 ülkeden 459 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Konya'da 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Endüstri Zirvesi" fuarının tanıtım toplantısı yapıldı. Rixos otelde yapılan Toplantıya; Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcı Mehmet Ali Ayyıldız, Takım Tezgahları ve İşadamları Derneği(TİAD) Genel Sekreteri Pınar Çeltikçi ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Genel Sekreteri Nail Türker katıldı.

2017 yılına "Tarım Fuarı" ile başlayan ikinci fuarı Endüstri Zirvesi adı altında dört adet konuyu bir araya getirecek olan konusunda Türkiye'nin en büyük fuarlarından biri olan Endüstri Zirvesi içerisinde; Makina Fuarı (KONMAK), İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı (İSKON) ve  Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon ve Aydınlatma Fuarı (KONELEX) ve Saç İşleme Teknolojileri Fuarları ile devam ediyor. Metal işleme sekterönün kalbinin Konya'da atacağını belirten Tüyap Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcı Mehmet Ali Ayyıldız; Bir yılı aşkın süredir tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin devam ettiği Konya Endüstri Zirvesi Fuarları ile üretimin yoğun olduğu şehirlerimiz başta olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanından 60 farklı ilden ziyaretçileri, katılımcıları bir araya getireceğiz. Fuarlarımız, ülkemizin en önemli kuruluşlarının yöneticilerini de katılımcı olarak firmalarımız ile Konya'da Tüyap çatısı altında bir araya getirerek verimli iş bağlantılarının gerçekleştiği etkin bir platform olacaktır" açıklamasını yaptı. Gerçekleştirilecek olan fuarda amaçlarından bahseden TİAD Genel Sekreteri Pınar Çeltikçi, "Sektör ile güncellenen teknolojileri paylaşmak, yenilikleri duyarmak, sanayiciler arasındaki işbirliği ve alışverişi geliştirmek ve sanayicimizin rekabet gücünü artırmaktır. Türkiye Takım Tezgâhları ticaretine bakacak olursak, tüm dünya ile paralel olarak ticari hacminde bir düşüş yaşanıyor. 2016 yılı verilerine baktığımızda, üretimde yüzde 10 düşüş, ihracatta yüzde 6 düşüş, ithalatta yüzde 1,4 artış ve bunlara bağlı olarak kullanımda yüzde 2,4 düşüş yaşanmış ve 1,26 milyar dolarlık bir kullanım hacmi oluşmuştur" şeklinde konuştu.

 

Makina İmalatçıları Birliği olarak 170 üyeleriyle Türkiye'de makina ihracatının yüzde 60’ını gerçekleştirdiklerini ifade eden MİB Genel Sekreteri Nail Türker, "Makina sektörü olarak son beş yılda Türkiye ihracatında en fazla yükselişi gerçekleştiren sektörüz. Başta ABD, Polonya, Almanya ve Sudi Arabistan olmak üzere 200'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Endüstri Zirvesinde 23 üyemiz ile yer alıyoruz. TÜİK'den aldığımız verilere göre 2015 yılında toplam makine ihracatımız 12 milyar dolar ve Konya en fazla ihracat yapan iller 452 milyon dolar makine ihracatı ile altıncı sırada bulunuyor. 2016 yılında ise Konya yine altıncı sırada yer alarak 403 milyon dolar makine ihracatı yapmıştır" açıklamalarında bulundu.  Yapılacak olan fuarın oldukça önem arzettiğini söyleyen Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, "Konya Türkiye'nin en büyük tarım şehri olarak biliniyordu, son dönemde ki güçlü yatırımlar ile Türkiye'nin en güçlü sanayi şehirlerinin arasına girmiş bulunmaktayız. Her geçen gün ihracatın arttığı üretim kapasitelerinin yükseldiği, sanayi tesislerimizin güçlü bir şekilde yatırıma dönüştüğü, kaliteli ve yüksek teknoloji ürünlerimizin üretilerek her geçen gün arrtığı bir Avrupa ve Dünya pazarlarında da bu ürünlerimizin kabul gördüğü Türkiye'nin Avrupa'nın üretim üslerinden biri olan güçlü bir şehirde Konya'da bu fuarı gerçekleştirmekten oldukça mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Ferit Hepokur-Memleket

Etiketler :